Uutiset

FC Hämeenlinna tuhlasi maalipaikkansa

Kolmesta edellisestä ottelusta kaksi voittoa haalinut FC Hämeenlinna ei pystynyt lisäämään voittotiliään Seinäjoella Kerho 07 vieraana. Ottelun lopputulos 2–0 (1–0) ei todellakaan anna oikeaa kuvaa pelistä, sillä FC Hämeenlinna loi kotijoukkuetta enemmän maalipaikkoja.

– Pelasimme hyvin ja saimme enemmän maalipaikkoja. Yksi laukaus pelastettiin maaliviivalta, yksi meni ylärimaan, joten ei meillä ollut yhtään tuuriakaan, selvitti FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Pellikka.

Pelin voi tehdä itselleen vaikeaksi monella tavalla. FC Hämeenlinnan tapa oli tehdä oma maali jo ottelun kuudennella minuutilla. Kerho 07 kulmapotkuspesialisti Jesse Sarajärvi sai antaa kaksi kulmaa peräkkäin, joista jälkimmäinen osui Miro Purostoon ja meni maaliin.

Maalivahti Sergei Lepmets levitteli käsiään sen oloisena, että maalin estämiseksi ei ollut mitään tehtävissä. Sarajärven antamat kulmat ovat tarkkoja ja suuntautuvat juuri oikeaan paikkaan.

Aikainen maali luonnollisesti helpotti Kerho 07 peliä, vaikka ei sekään mitään hienouksia esittänyt. FC Hämeenlinnan maalipaikat olivat ensimmäisellä puoliajalla vähissä, sillä niitä oli kokonaista kaksi.

Harri Suhonen pääsi hyvin Puroston antaman kulmapotkun alle, mutta puskuun ei tullut voimaa eikä oikeaa suuntaa. Vielä ennen puoliaikaa FC Hämeenlinna sai vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta Kerho 07 maalivahti Luis Fernando torjui sen – torjunta oli hänelle ottelun ensimmäinen.

Nieminen lähellä osumaa

Toisella puoliajalla FC Hämeenlinna osoitti, ettei se taistelematta lähde kentältä. Pelaajien yritys riitti loppuminuuteilla saakka, vaikka Kerho 07 oli tehnyt 54. minuutilla vapaapotkusta toisen maalinsa. Pallo meni muurista läpi hyökkäyssuunnasta katsoen vasempaan alakulmaan.

Pellikka vaihtoi 66. minuutin kohdalla Joona Niemisen kentälle ja hänellä vasta paikkoja olikin. Yksi laukaus lähti kuin tykin suusta ja maalivahti Fernando torjui sen kulmaksi. Myöhemmin Nieminen osui ylärimaan ja myös maaliviivalta pelastettu tilanne oli hänen suunnittelemansa.

– Usko ei ole mennyt, vaikka matka on ollut pitkä. Se jatkuu yhä ja uskomme, että sieltä joku joukkue tulee selkä edellä vastaan, uskoi Pellikka. (HäSa)

Asiasanat

Menot