Uutiset

FC Hämeenlinna uinui alussa

FC Hämeenlinnan vieraspeli Turkuun lähti väärälle uralle heti alussa. Kotijoukkue ÅIFK teki ottelun avausmaalin muutaman minuutin pelin jälkeen, maalasi avausjaksolla vielä kahdesti ja otti hämeenlinnalaisista 3–0 (3–0) -voiton.

– Surkea startti. Vastustaja teki kulmasta maalin karmean merkkausvirheen jälkeen. 2–0-maali tuli puolustusvirheen jälkeen. Puolustaminen oli tänään ihan hirveätä, emmekä enää nousseet. Toisella puoliajalla Aleksi Latvanen lensi vielä pihalle ja peli oli siinä, kertasi FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Pellikka ottelua.

Turkulaisten maalinteon aloitti Mikael Liespuu. Myös Kevin Bauer ja Riku Sjöroos saivat pallon FC Hämeenlinnan maalivahdin Joonas Immosen selän taakse.

– Vastustaja oli hyvä, mutta tuloksessa on myös meidän heikkouttamme. Virheet olivat sen verran pahoja, Pellikka sanoi.

FC Hämeenlinnan pitää unohtaa torstain ottelu nopeasti, sillä joukkue pelaa seuraavan kerran jo sunnuntaina. Se saa silloin vieraakseen seinäjokelaisen Kerho 07:n.

– Ei meillä ole muuta vaihtoehtoa. Sunnuntaina on uudet kujeet kotipelissä. Alusta ei meitä täällä suosinut, mutta ei se mikään selitys ole. Vastustajalla oli hyviä poikia tuolle alustalle. Toinen jakso oli meiltä ihan ok. Meillä oli kaksi paikkaa, kuten myös vastustajalla. Vajaalla pelatessa on kuitenkin vaikea tulla kolmen maalin takaa tasoihin, Pellikka sanoi.

FC Hämeenlinna on Kakkosen läntisessä lohkossa toiseksi viimeinen. Voitto tekisi sunnuntaina hyvää, sillä Kerho 07 on hämeenlinnalaisia vain kaksi pistettä edellä. (HäSa)

Asiasanat