Uutiset

FC Hämeenlinna vahva erikoistilanteissaan

FC Hämeenlinnalla on vielä saumoja jalkapallon Kakkosen länsilohkon kolmanteen sijaan. Joukkue ylsi mainioon esitykseen sunnuntaina Närpiössä kukistamalla vahvan kotijoukkueen Kraftin maalein 4–2 (3–0). Voitto tiesi sitä, että ensi lauantaina Kaurialan kentällä pelattavaan FC Hämeenlinnan kauden päätösotteluun ÅIFK:a vastaan jäi vielä paljon panosta. Tasaisessa lohkossa FC Hämeenlinna on edelleen viidentenä, mutta voi parhaassa tapauksessa nousta pari sijaa.

– Kyllä nyt on aika sanaton olo, ja kotimatka Närpiöstä taittuu iloisissa tunnelmissa. Tämän voiton jälkeen meillä on edessä mukava viikko. Todella hienoa, että lauantain päätöspelikin on vielä tärkeä ottelu, jutteli FC Hämeenlinnan päävalmentaja Tomi Uusitorppa sunnuntain pelin jälkeen.

– Joukkue yllätti kyllä tänään ja oli todella vahva varsinkin erikoistilanteiden päättämisissä. Kaiken lisäksi olimme matkassa todella vähäväkisellä joukkueella. Muutama pelikielto ja HJS-akatemian tärkeä ottelu Turussa verotti miehistöämme, FC Hämeenlinnan päävalmentaja Tomi Uusitorppa muistutti.

FC Hämeenlinna pohjusti voittoaan vahvalla avausjaksolla. 1–0-johtoon joukkue meni kulmapotkun jälkitilanteesta. Asialla oli Juho Saarinen.

Saarinen teki myös hämeenlinnalaisten toisen maalin. 2–0-osuma painui Kraftin verkkoon sivuvaparin jälkilöylyissä.

FC:n kolmannen maalin teki puolestaan Berat Grabovci pitkän sivurajaheiton jälkeen. Viimeisen niitin valkoisten voitolle iski Mikko Kalervo toisella jaksolla.

Päävalmentaja Uusitorppa oli tyytyväinen joukkueensa tehomiesten esitykseen. Hän kuitenkin muistutti, että tällä kertaa FC Hämeenlinna menestyi nimenomaan joukkueena.

– Meillä oli tänään ihan uskomaton tsemppi. Närpiö kyllä hallitsi ottelua. Olimme kuitenkin pieni, mutta vahva porukka. Ottelun lopussa vaihdosta kentälle tullut kakkosmaalivahtimme Jukka Järvinenkin kunnostautui tällä kertaa kärjessä, Uusitorppa nauroi.

FC Hämeenlinna pelaa kauden viimeisen Kakkosen ottelunsa (ÅIFK:a vastaan) Kaurialan kentällä lauantaina kello 14. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.1.2020