Uutiset

FC Hämeenlinna valloitti jälleen Kemin

FC Hämeenlinna viihtyy Kemissä. Joukkue otti ansaitun 3-1-voiton (3-1) kovana kotijoukkueena tunnetusta Palloseura Kemistä.

Myös viime ja sitä edellisellä kaudella hämeenlinnalaiset hakivat Kemistä täydet pisteet selvin lukemin, 4-1 ja 3-1.
Nyt sateisessa Sauvosaaressa hämeenlinnalaisten sankarina hääri Mikko Kalervo, joka iski kaksi taistelumaalia.

– Ne olivat todellakin Kalervon Mikon tapaisia maaleja. Hän on taistelun ruumiillistuma, kova soturi, FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempinen kehui.

Paljoa pekkaa pahemmaksi ei jäänyt Mikon veli maalivahti Ville Kalervo, joka torjunnoillaan teki tyhjäksi PS Kemin toisen jakson takaa-ajoyritykset.

– Teroitin pojille puoliajalla, että jos selviämme toisen jakson ensimmäiset 20-25 minuuttia, niin olemme vahvoilla. Kolme maalia ja kolme pistettä miellyttää, Lempinen iloitsi.

Hankala alku
PS Kemi aloitti ottelun vahvasti. Joukkueen yhdysvaltalaisvahvistus Dan Stevens vei alanurkkalaukauksellaan kemiläiset johtoon vajaan kahdenkymmenen minuutin jälkeen.

Mutta FC Hämeenlinna toipui takaiskusta nopeasti, kun Aapo Lappalainen puski tasoituksen vain kolme minuuttia myöhemmin. Siitä alkoi hämeenlinnalaisten vyörytys.

Paine oli jatkuvasti kemiläispäässä. Mikko Kalervon osumat olivat lähes identtiset. FC Hämeenlinna pelasi palloa syvälle boksiin, jossa kemiläiset hätäilivät ja liukastelivat Kalervon jyrätessä pelivälineen maaliin.

– Saimme otteluun hyvän alun, mutta sitten tuli synkkä kymmenminuuttinen. Vastustaja teki kolme maalia liukuhihnalta, PS Kemin päävalmentaja Kalle Huusko huokaili.

Lappalaisen maalissa kemiläiset pelattiin pahasti iltakahville. Keskitys rankkarialueen oikealle laidalle, Kalervo pudotti päällään pallon Jere Suomalaiselle, jonka keskityksestä Lappalainen puski vasemman tolpan läheisyydestä sisään.

– Varsinkin ensimmäinen jakso lämmitti. Vaikka jäimme takaa-ajoasemaan, eikä se ollut ensimmäinen kerta, niin nousimme ohi. Se on joukkueen merkki, niin kuin olen aikaisemminkin sanonut, Lempinen hehkutti.

Graciano tutuissa maisemissa
Toinen jakso oli PS Kemin hallintaa, mutta Ville Kalervo torjui niin Stevensin, Tommy Torvikosken kuin Keijo Huuskonkin hyvät yritykset hienosti.

FC Hämeenlinna keskittyi toisella jaksolla vastaiskuihin, mutta varsinaisiin kunnon maalipaikkoihin joukkue ei enää päässyt.

Yksi joukkueen iloisimmista pelaajista oli PS Kemissä kolme edellistä kautta pelannut Ozeias Graciano.

– Oli mukava pelata taas Kemissä. Peli oli kova, ja tiesin etukäteen että PS Kemi pelaa kotona aina hyvin. Oli hienoa ottaa täältä pisteet.

FC Hämeenlinna nousi sarjataulukossa toiseksi samoihin pisteisiin kärjessä olevan PK-35:n ja kolmantena olevan OPS:n kanssa. PS Kemin tilanne on lohduttomampi. Pelillisesti joukkueella on paljon parannettavaa, ja varsinkin tähtipelaajat Adriano ja Keijo Huusko ovat kaukana loistopäiviensä vireestä. (HäSa)

Tapani Juusola

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic