Uutiset

FC Hämeenlinna yhä tappioitta elokuussa

Nousumahdollisuutensa käytännössä menettänyt FC Hämeenlinna pelasi kunniastaan Tammelassa ja pitikin kotijoukkueen nollilla noin 530 tamperelaiskatsojan pettymykseksi.

Toisaalta viisi maalia edellisessä Kakkosen ottelussa tehnyt hyökkäys oli tehoton, paikkojakaan ei ollut kuin korkeintaan pariin maaliin.

Joka tapauksessa Tomi Uusitorpan suojatit ovat pesseet kasvonsa heinäkuun lopun murheellisen Rauman vierailun (2–7) jälkeen. Elokuussa on tullut kaksi voittoa ja kaksi 0–0-tasapeliä.

– Meillä on loppukaudeksi kolme isoa tavoitetta ja ne kaikki toteutuivat tänään. Onnistuimme pelaamaan ilman paineita, ajoimme omia nuoria sisään ja säilytimme mahdollisuudet neljän joukkoon. Nyt Maskun kaatoon, sitä emme ole voittaneetkaan, Uusitorppa sanoi.

Kahdeksan maalia tehnyt Berat Grabovci ei päässyt kertaakaan kunnon tekopaikkaan, hänet vaihdettiinkin pois vartti ennen loppua.

– Vaikka maaleja ei tehty, niin pidän tätä viihdyttävänä otteluna. Sää ja nurmi olivat hienot, palloista taisteltiin. Kenenkään varoitustilikään ei täyttynyt, Uusitorppa sanoi.

Vieraiden parhaat pelaajat löytyivät luonnollisesti alakerrasta. Maalivahti Ville Kalervo venyi pari kertaa hyvään torjuntaan, tosin suurin osa TPV:n vedoista meni taivaan tuuliin. Topparit Aleksi Topinoja ja Juho Saarinen huolehtivat ilmatilan herruudesta.

Avauspuolikas oli tapahtumaköyhää keskialueen taistelua. Hyökkäyskolmanneksen syötöt, vapaapotkut ja laukaukset olivat heikkoja molemmilla.

Toisella jaksolla Jere Suomalainen olisi voinut tehdä kaksikin maalia. Antti Loukiala oli parempi TPV:n maalilla. Miro Purosto puski kerran vaarallisesti.

TPV menetti seitsemän pistettä Hämeenlinnalle 2013. Sen hyökkäyspeli meni roiskimiseksi toisella jaksolla, vaikka Hämeenlinna väsyi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.5.2020