Uutiset

FC Hämeenlinna yhteistyöhön unkarilaisseuran kanssa

FC Hämeenlinna ja Unkarin ylimmällä sarjatasolla pelaava Lombard Pápa TFC ovat sopineet seurayhteistyön aloittamisesta. Seurojen edustajat tapasivat pääsiäisenä Budapestissa ja keskustelivat yhteistyön käytännön sisällöstä.

Harjoittelua, pelaajakehitystä ja seuratoiminnan kansainvälistymistä tukeva yhteistyösopimus on määrä allekirjoittaa toukokuun lopulla, kun unkarilaisseuran johtoa vierailee Suomessa tutustumassa kantahämäläiseen seuratoimintaan ja olosuhteisiin.

Yhteys FC Hämeenlinnan ja Lombard Pápan välille syntyi alun perin valmentajavelho Martti Kuuselan avustuksella. Unkarilaiset jalkapallopiirit hyvin tunteva Kuusela luotsasi suurseura Budapest Honvédin maan mestaruuteen vuonna 1993.

Kansainvälisyys tärkeää

FC Hämeenlinnan puheenjohtaja Rainer Lundberg näkee, että kunnianhimoinen kilpailutoiminta edellyttää myös kansainvälisen ulottuvuuden huomioimista.

– Ensinnäkin kansainvälinen yhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia hämeenlinnalaisten jalkapalloilijoiden kehityspolulle. Mahdollisuus päästä näyttämään osaamista kansainvälisissä peleissä voi olla nuorelle pelaajalle hyvin motivoiva ajatus, Lundberg sanoo.

Pelaajavaihto seurojen välillä nähdään tulevaisuuden mahdollisuutena, mutta alkuvaiheessa yhteistyön odotetaan johtavan esimerkiksi laadukkaiden harjoitteluolosuhteiden molemminpuoliseen tarjoamiseen.

– Tämä yhteistyökuvio helpottaa ulkomaanleirien järjestämistä harjoituskausien aikana. FC Hämeenlinna pääsee harjoittelemaan ja pelaamaan Unkarin nurmikentille alkukeväällä. Lombard Pápa puolestaan on tervetullut treenaamaan Suomen maisemiin kesällä, kun Unkarissa on sarjatauko. Tässä yhtälössä on vain voittajia, Lundberg summaa.

Lombard Pápassa on tällä hetkellä myös suomalaisväriä, sillä aiemmin HJK:ssa ja VPS:ssa Veikkausliigaa pelannut Antonio Inutile häärää joukkueen keskikentällä. Seuran johtajistossa vaikuttava Gábor Arki on puolestaan esiintynyt pelaajana FC Hämeenlinnan ja FC Lahden paidassa kausina 1997–1998. (HäSa)

 

Asiasanat

Menot

Uusimmat