Uutiset

FC Hämeenlinnalle ensimmäinen kotitappio

Yksi merkkausvirhe erikoistilanteessa riitti katkaisemaan FC Hämeenlinnan tappiottomien kotipelien sarjan jalkapallon tämän kauden Kakkosessa. Perjantaina Kaurialassa vieraillut Tampereen Pallo-Veikot oli parempi jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 1–0 (0–0). FC Hämeenlinnalle ottelu oli neljäs peräkkäinen ilman voittoa.

FC Hämeenlinna oli lähellä saada otteluun unelma-alun, kun ensimmäisellä minuutilla Mikko Kalervo laukoi pallon TPV-maalin ylärimaan. Seuraava paikka tuli vierailijoille, mutta hyvän pelin hämeenlinnalaisten maalissa pelannut Joonas Immonen venytti kätensä Tero Intalan laukauksen eteen.

Ensimmäisen jakson hallinta vaihteli joukkueiden välillä, mutta kumpikaan ei pystynyt ottamaan kunnolla kontrollia pelistä itselleen. Paremmat maalipaikat syntyivät kuitenkin kotijoukkueelle, kun Jere Suomalainen ja Mikko Kalervo pääsivät vuoroillaan testaamaan Pallo-Veikkojen myös erinomaisesti pelannutta maalivahtia Mikko Kruutia.

Tehoton FC Hämeenlinna

Toiselle jaksolle FC Hämeenlinna vaihtoi kentälle hyökkäyksessä aloittaneen Janne Lempisen tilalle Aleksi Latvasen. Latvanen pääsi hyvin peliin mukaan ja sai kuljetuksillaan hankittua useita vapaapotkuja tamperelaisten rikkeiden seurauksina. Yleensä tällä kaudella FC Hämeenlinnan vahvuuksina olleet erikoistilanteet olivat kuitenkin vaarattomia ja tehottomuus leimasi hyökkäyspään ratkaisuja.

Kun kotijoukkueelle ei maalinteko kelvannut, niin kävi niin kuten usein käy – TPV iski ottelun voittomaaliksi jääneen osuman omasta erikoistilanteestaan. Sergei Korsunov antoi vapaapotkun maalille ja Pallo-Veikkojen kapteeni Samu Jokela puski pallon ilman häirintää maaliin.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana FC Hämeenlinnalla oli vielä kolme hyvää maalipaikkaa. Ensin Juho Saarinen puski läheltä niukasti ohi. Sitten oli vaihtomies Xhevdet Zeqirin vuoro epäonnistua ja lopulta erotuomarin antamalla lisäajalla Jere Suomalainen sai tunnustaa Mikko Kruutin paremmakseen.

Pellikka tyytyväinen ilmeeseen

FC Hämeenlinnan valmentaja Jussi Pellikka oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa peliin, viimeistelyä ja yhtä oman pään nukahdusta lukuun ottamatta.

– Pojat jaksoivat taistella loppuun saakka ja loimme paljon tilanteita. Tosiasia on, että tuollaisista paikoista pitäisi maaleja tehdä. Vastustaja kävi sitten tekemässä oikeastaan ainoasta tilanteestaan toisella jaksolla. Uskon kuitenkin, että maaleja ja pisteitä alkaa tulla, jos näin paljon pystymme tilanteita luomaan jatkossakin. Oman pään erikoistilanteisiin pitää harjoituksissa keskittyä, sillä meille on tehty niistä liikaa maaleja viime peleissä, Pellikka muistutti.

Vasta 17-vuotias maalivahti Joonas Immonen oli FC Hämeenlinnan parhaimmistoa perjantaina. Nuori mies torjui useita pahoja laukauksia ja avasi peliä jaloillaan mallikkaasti.

– Hyvin olen päässyt miesten peleihin sisään ja nautin pelaamisesta. Suurin ero junioripeleihin on pelitempossa, joka on miesten peleissä paljon kovempi. Keskityksissä pitää myös olla päättäväisempi aikuisten seassa, Immonen totesi.

FC Hämeenlinnan seuraava peli on keskiviikkona Raumalla Pallo-Iiroja vastaan. (HäSa)

Asiasanat