Uutiset

FC Hämeenlinnan avausvastustaja Jippo on Ykkösen vakiokalustoa

Joensuulainen Jippo ei tänäkään keväänä pullistele ennen sarjakautta. Vuodesta toiseen Ykkösen heittopussiksi veikattu joukkue on saanut valmistautua kauteen rauhassa.

– Ei meitä ole häirinnyt kukaan. Olemme joidenkin mielestä Joensuussa niin kaukana, ettemme tahdo saada talvikaudella edes kunnon harjoitusotteluita, nauraa joukkueen valmentajaksi yhden KPV-kauden jälkeen palannut Jarmo Korhonen.

Jippo avaa sarjakautensa tiistaina FC Hämeenlinnan vieraana. Joukkue saapuu Kaurialaan pelihaluja uhkuen.

Harjoituskaudella Jippo oli vielä hajallaan, mutta pikkuhiljaa palikat on saatu kohdalleen myös Joensuussa. Suomen cupissa joukkue on pelannut hyvin ja kohtaa tänään puolivälierissä Maarianhaminan IFK:n.

– Suomen cup on ollut meille pelastus, sillä niissä peleissä olemme saaneet hitsattua porukkaamme yhteen. Harjoituskaudella meillä on nimittäin ollut vaikeuksia saada kaikkia kokoon, sillä suurin osa pelaajista käy töissä tai opiskelee muilla paikkakunnilla.

– Se on ollut aikamoinen haaste valmennuksellekin.

Kenttäolotkin talvikaudella ovat Joensuussa aika ankeat. Muun muassa hallissa meillä on vain 40×40 metrin läntti, Korhonen kertoo.

Vahva keskuspuolustus
Jippo on uudistanut joukkuettaan maltilla. Keskuspuolustus on joukkueen vahvuus.

– Uusista kavereista paluumuuttajat Tarmo Koivuranta ja Mikko Määttänen ovat tärkeitä pelaajia. Takalinjoille ryhtiä tuo edelleen Tuomas Korpela, Korhonen kuvailee.

Korhonen pitää FC Hämeenlinnaa hyvänä avausvastustajana. Hänen mielestään joukkue on selvästi vahvistunut viime kaudesta.

– Hämeenlinnalla on koossa uusi nippu, joka vaikuttaa aika laadukkaalta. Jukka Vannisen paluu keskikentälle tekee varmasti hyvää joukkueelle. Myös puolustuksen Ozeias Graziano on hyvin mielenkiintoinen nimi. Joukkue on saanut myös keulaan uutta verta, Korhonen pohtii.

Voittaminen korostuu
Myös Korhosen mielestä edessä on todella haasteellinen Ykkösen kausi. Viiden joukkueen putoaminen tuo entistä enemmän säpinää myös sarjataulukon hännille.

– Tilannehan on käytännössä se, että nyt taistellaan joko noususta tai putoamisesta. Voittaminen korostuu ja se voi muuttaa aika tavalla myös pelin luonnetta, Korhonen arvelee.

Jippo on asettanut tavoitteekseen vähintään sarjapaikan uusimisen.

– Meillä on rajalliset resurssit, mutta vähilläkin eväillä voi mennä aika pitkälle. Jipolla on iso sydän, emmekä anna milloinkaan periksi, Korhonen vakuuttaa. (HäSa)

Päivän lehti

12.8.2020