Uutiset

FC Hämeenlinnan cup-taival päättyi

FC Hämeenlinnan ei tarvitse hävetä esitystään Suomen cupin kuudennen kierroksen ottelussa IFK Maarianhaminaa vastaan. Vaikka tie nousikin kotijoukkueelle pystyyn ja saarelaiset jatkavat kahdeksan parhaan joukkoon, voivat pelaajat olla ylpeitä tasaisesta väännöstä yhtä Suomen tämän hetken kovinta futisjengiä vastaan.

Ensimmäisellä puoliajalla peli aaltoili tasaisesti päästä päähän. Pallonhallinta oli enimmäkseen vierasjoukkueella, mutta ensimmäisen puolituntisen paras paikka tuli kuitenkin kuin varkain FC Hämeenlinnan Aleksi Latvalalle, jonka tulinen vasuri meni vain hieman ohi IFK-maalin.

40 minuutin kohdalla sitten pamahti. Kotijoukkueen kapteeni Jussi Heikkinen antoi vaparin, jonka Juho Saarinen puski verkon perukoille maalivahti Otso Virtasen haroessa tyhjää.

– Se oli juuri sellainen maali, mistä puhuimme ennen peliä. Kuvio oli harjoiteltu. Olimme sopineet, että annan kovan vaparin sisäänpäin, josta kaverit käyvät pistämässä pallon sisään. Hyvä maali kokonaisuudessaan, kertasi Heikkinen osumaa.

IFK:n tasoitus tuli kuitenkin harmittavasti juuri ennen taukoa. Duarte Tammilehto vapautti pystysyötöllään Petteri Forsellin, joka sijoitti pallon hallitusti maaliin. Heikkinen harmitteli pahaan paikkaan tullutta osumaa.

– Vastustaja sai maalinsa meidän omista virheistä. Varsinkin lisäajalla tullut koppimaali oli sellainen.

Neljä maalin puoliaika

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata 1–1-tilanteessa reilut 20 minuuttia, kun IFK:n pelaajan keskitys kimposi puolustaja Miro Purostosta omaan maaliin. Purosto kuittasi epäonnensa hetkeä myöhemmin, kun hänen sisäänpäin kiertävä vapaapotkunsa tasoitti jälleen lukemat.

– Me pystyimme luomaan maalipaikkoja, vaikka vastustaja menikin johtoon. Pääsimme vielä tasoihinkin. Usko meiltä ei loppunut missään vaiheessa. Puhuimme jätkien kanssa kopissa tauolla, että miksi emme pystyisi tekemään toisellakin jaksolla maalia, kun pystyimme siihen ensimmäiselläkin, jutteli Heikkinen.

Ottelun ratkaissut 2–3-osuma haiskahti katsomoon pahasti paitsiolta. Forsellin kutiin päänsä väliin saanut Luis Solignac merkittiin kuitenkin lopulta ottelun voittomaalin tekijäksi.

Kotijoukkue taisteli urhoollisesti pelin loppuun asti ja oli lähellä jopa tasoitusta. Aleksi Topinojan pusku suuntautui kuitenkin suoraan Otso Virtasen syliin. Virtanen vapautti välittömästi pitkällä avauksella Solignacin kaunistelemaan saarelaisten voittolukemiksi 4–2.

– Meillä oli vielä paikka lopussa, mutta siinä näkyi ehkä joukkueiden ero tänään. Pettynyt maku jäi ottelusta. Meillä olisi ollut eväät parempaankin. Hyvä vääntö oli kuitenkin meiltä, kertasi Heikkinen.

Forsell kaikki kaikessa

Maarianhaminan ehdoton hahmo oli tehot 1+2 kerännyt Petteri Forsell. Osa Pullerille saapuneesta reilusta 500 katsojasta yritti lämmittää huudoillaan Forsellia, mutta hän ei pienistä hätkähtänyt.

– Uskon, että yleisö ei siinä kovin hyvin onnistunut tänään. Minun tehtäväni on tässä joukkueessa tehdä tehoja. Minä tein kolme tehopistettä ja yleisö ei tehnyt yhtään, kuittasi tehomies huutelut.

Forsell ei voitosta huolimatta ollut täysin tyytyväinen esitykseensä.

– Nämä cupin pelit ovat aina vaikeita. Vastustajalla ei ollut oikeastaan mitään muuta kuin erikoistilanteet. Meillä oli hyviä hyökkäyksiä, mutta itseltäni hieman huonoa viimeistelyä. Kyllä minun pitää tästä kuitenkin parantaa omaa pelaamistani.

– Meillä on tavoite mennä ensi kaudeksi Eurooppaan. Tämä on yksi tie mennä sinne. Nyt meillä on kaksi tietä auki sinne. Pelit ovat lähteneet siinä mielessä hyvin käyntiin, tarinoi Forsell. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic