Uutiset

FC Hämeenlinnan haastajat

FC Hämeenlinnan päävalmentajan Jussi Lempisen arviot Ykkösen joukkueista.

AC Oulu
Joukkuetta on rakennettu liigaan ja se on ilman muuta Ykkösen kovimpia porukoita. Täyden liigacupinkin pelanneella joukkueella on hyvä pelaajamateriaali.

FC Espoo
Espoo pysyy omassa tavassaan toimia, eli joukkue on koottu alueen nuorista pelaajista. Energinen ja yritteliäs ryhmä, joka väläyttelee aina silloin tällöin.

FC KooTeePee
Kotkalaiset ovat hankkineet viime hetken vahvistuksia, joilla joukkue tähtää liiganousuun. KooTeePeessä on paljon potentiaalia. Lukeutuu Ykkösen suosikkeihin.

FC Lahti
Seuran tavoitteena on välitön paluu liigaan. Joukkueella on edelleen montakin vastuullisilla paikoilla pelaavaa liigamiestä. Etenkin hyökkäys on FC Lahdella vahva.

FC PoPa
Kohtasimme porilaiset talvella pariinkin otteeseen ja voitot menivät tasan. PoPa on parhaimmillaan pelaava, kova joukkue. Kaksi täsmähankintaa William de Mattia (HJK:sta) ja Mohamed Fofana (FC Lahti) ovat ryhmän mielenkiintoisia nimiä.

FC Viikingit
Joukkue on kokenut muutoksia sekä pelaajistossa että valmennuksessa. Joukkue menetti hyviä pelaajia, mutta tulleetkin ovat toisaalta aika hyviä. Keskuspuolustus on säilynyt entisellään, ja kyllä ratkaisijoitakin löytyy. Viikingeillä sykkii rinnassaan myös vahva sydän.

HIFK
Nousijajoukkueet ovat yleensä vahvoja, etenkin kauden alussa. Hifki on meille hieman tuntematon joukkue, mutta todennäköisesti joka pelissä vaarallinen. Joukkue isolla ”jiillä”.

Jippo
Viime kauden joukkueesta jäi tärkeitä pelaajia, muun muassa kokenut toppari Tuomas Korpela. Uusista pelaajista kannattaa huomioida keskikentälle hankittu Tarmo Koivuranta (KPV) ja kärkimies Petteri Rönkkö (KuPS). Jippo sai KPV:stä takaisin myös valmentajansa Jarmo Korhosen, jonka johdolla miehekäs ryhmä esittää tiivistä peliä.

KPV
Kokkolaankin on hankkinut uusia miehiä, joiden meno on vielä arvoitus. Alakertaan jäi kuitenkin Ykkösessä tärkeää kokemusta. Joukkueen vaarallisin pelaaja on edelleen tehokas kärkimies Irakli Sirpiladze.

OPS
OPS on tällä kaudella varteenotettava nousijaehdokas. Ennusmerkit ovat nimittäin kohdallaan, sillä joukkueen runko pysyi kasassa ja porukkaan hankittiin hyviä ulkomaalaisia. Myös VPS:tä saatu kärkimies Pekka Kainu vahvistaa ryhmää.

PK-35
PK:n rinki on mennyt aika tavalla uusiksi. Keskikentälle vahvaa runkoa luovat FC Hämeenlinnassakin viime kaudella pelannut Bablo Gomez-Marttila (Inter) ja Xhevdet Gela (Haka). Hyvää ja nopeaa peliä viljelevä joukkue on etenkin kotonaan vaikea vastustaja.

PS Kemi
Kemi on kokenut muutoksia, mutta nousee korkealle sarjataulukossa. Suomeen palaava hyökkääjä Adriano Munoz on vahva ehdokas Ykkösen maalikuninkaaksi.