fbpx
Uutiset

FC Hämeenlinnan pelaajat juhlatuulella Kaurialassa

Jalkapalloseura FC Hämeenlinnan taru ei taida loppua milloinkaan. Tältä vaikutti lauantaina Kaurialan kentällä pelatussa Jalkapallon Pelaajayhdistyksen Old Stars -turnauksessa, jossa 25-vuotiaan seuran väreissä pallolle kyytiä antoi kaksikin joukkuetta. Takavuosien liigamiehiä vilisseen joukkueen lisäksi nurmella vauhdissa oli myös seuran Kutosessa pelaava joukkue.

– Ei kavereita pitänyt pyytää mukaan montaakaan kertaa. Työesteiden takia jokunen joutui jäämään pois, mutta yllättävän moni pääsi mukaan muistelemaan menneitä ja tietenkin myös pelaamaan, kertoi FC Hämeenlinnan joukkueen koonnut Mikko Kalervo.

Kalervo pelaa nykyisin Nelosessa hurjaa tahtia jyräävässä HJS:ssa. FC Hämeenlinnassa hän pelasi liigassa kaudella 2004, jolloin seuran kolmen kauden mittainen visiitti pääsarjaan päättyi.

FC Hämeenlinnan pelipaidan oli pitkästä aikaa pukenut ylleen myös Jussi Pellikka. Kauden 2003 liigamiehistön futaaja ennätti olla seuran riveissä useammankin kauden.

– Minulla on paljon hauskoja muistoja FC:n vuosilta. Välillä oli ylämäkiä ja välillä oli alamäkiä, mutta aina jaksettiin pallon perässä viilettää, Pellikka nauroi.

Mikko Kalervon ja Jussi Pellikan lisäksi FC Hämeenlinnan miehistössä kentällä nähtiin muun muassa maalivahti Ville Kalervo, Lauri Hakanen, Olli Lehtimäki, Jukka-Pekka Tuomenoja, Anssi Laine ja Otto Ojala.

FC Hämeenlinna on jo jokusen vuoden ajanut alas toimintaansa. Seura on kuitenkin edelleen hengissä, mutta kilpailutoiminta on nyt päätetty lopettaa. Kutosessa pelaava joukkue jatkaa kuitenkin omana yhdistyksenä.

Kaurialan turnauksessa oli mukana seitsemän joukkuetta. Jalkapallon pelaajayhdistykselle turnaus oli kenraaliharjoitus ensi vuoden 25-vuotisjuhlaturnaukselle.

Pelaajayhdistyksellä oli Kaurialassa omakin joukkue, jonka puuhamiehenä oli yhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola. Myös Juhola on vuonna 1991 perustetun FC Hämeenlinnan entisiä pelaajia.

– Olen pelannut K-Teamissa, joka oli FC Hämeenlinnan joukkue takavuosina. Kauriala hieno paikka ja Hämeenlinna turnauksellemme sopiva pelipaikka, Juhola pohti. HäSa

Asiasanat

Menot