Uutiset

FC Hämeenlinnan peli alkaa kello 16 Kaurialassa

Hyväkuntoisella Kaurialan nurmella pelataan tänään sunnuntaina jalkapallon Kakkosen Läntisen lohkon jumbokamppailu, kun takellellen kautensa aloittaneet FC Hämeenlinna ja Närpiön Kraft metsästävät avausvoittojaan. Toisin kuin sunnuntain lehdessä virheellisesti kerrottiin, peli alkaa jo kello 16.

Ottelun taisteluparia on ennakoissa sijoitettu toiseen päähän sarjataulukkoa, mutta alkukierrosten perusteella tasaiseksi muodostuvassa lohkossa yksikään ottelu ei ole etukäteen selvä. Tosiasia on se, että kolmen kierroksen jälkeen molemmilla joukkueilla on plakkarissaan vaivainen piste.

Viime kaudella joukkueet olivat tasaisia sekä kentällä että sarjataulukossa. FC Hämeenlinna vei kaksi kolmesta vauhdikkaasta kamppailusta ja sijoittui lopulta pisteen edelle Kraftia. Kraft on vahvistanut joukkuettaan täksi kaudeksi nousu mielessään. Etenkin närpiöläisten hyökkäysosasto hurmaa tasollaan ja leveydellään. Riveistä löytyy puolenkymmentä kaksinumeroisiin maalimääriin kykeneviä hyökkääjiä, joten FC Hämeenlinnan alakerralla on edessään kiireinen iltapäivä.

Kotijoukkue saa iltapäivän otteluun takaisin muutamia alakerran avainpelaajia, kun pelikieltonsa sovittanut Aleksi Topinoja, käsivammasta kuntoutunut maalivahti Juha Tuomi sekä työkiireiden takia edellisestä ottelusta puuttunut Omid Musawi palaavat kokoonpanoon. Poissaolojakin löytyy, sillä Jussi Heikkinen on edelleen poissa Seinäjoella polvensa loukanneen Xhevdet Zeqirin tavoin.

FC Hämeenlinnan valmentaja Jussi Pellikka vaatii miehistöltään tasonnostoa kauden nurmiavaukseen.

– Emme ole pelanneet tasollamme kuin ajoittain ja se ei tässä sarjassa riitä. Kentälle kaivataan johtajuutta ja samanlaista ilmettä kun Suomen cupin otteluissa oli nähtävissä. Hieno aurinkoinen päivä, kenttämiesten huippukuntoon virittämä Kaurialan nurmi ja kotiyleisö. Jos tuollaisella combolla eivät ukot syty pelaamaan, niin sitten voi loppukesäksi etsiskellä muuta tekemistä, Pellika vitsailee. (HäSa)

Asiasanat