fbpx
Uutiset

FC Hämeenlinnan tehot edelleen kateissa

Tämä on nähty aikaisemminkin tällä kaudella: FC Hämeenlinna tekee viheriöllä paljon oikeita asioita, mutta se kaikkein tärkein – täysosuma – jää silti syntymättä.

Oulun Raatin stadionin tulostaululla komeilivat lauantai-iltana Oulun Palloseuran tylyt 4–0 (1–0) -voittolukemat, mutta ne eivät kerro lähellekään koko totuutta pelitapahtumista. Vieraille jäi jälleen kiusallisen paljon jossiteltavaa.

Vain yhden osuman kauden kuudessa sarjapelissään iskeneen Hämeenlinnan viimeistelystä tuntuu tällä hetkellä puuttuvan paitsi onni myös rentous. Joukkue ei tunnu saavan kuparistaan edes vahingossa rikki.

– Maalinteon kanssa on todella vaikeaa, siinäpä kupletin juoni. Luomme maalipaikkoja samalla tavalla kuin vastustaja, jopa enemmänkin. Kaveri tekee paikoistaan maalit, me taas emme, FC Hämeenlinnan valmentaja Jussi Lempinen kiteytti.

Vierasjoukkue joutui Oulun reissulleen siipirikkoisena. Loukkaantumishuolet rassasivat etenkin hämeenlinnalaisten hyökkäyspäätä, mikä luonnollisesti lisäsi joukkueen maalintekotuskaa.

– Tällä hetkellä joukkueessa ei ole puhdasta hyökkääjää, mutta suurelta osin tehottomuus on kiinni henkisestä puolesta, Lempinen totesi.

Avausjakso hallintaa

FC Hämeenlinna oli ottelun avausjaksolla selvästi aktiivisempi osapuoli. Näppärästi syötellyt vierailija eteni useampaan otteeseen hyökkäysalueelle, mutta liian usein viimeiset ratkaisut jäivät vaatimattomiksi.

Toisaalta joukkue ei ollut tarpeeksi kliininen muutamassa maalipaikassaan. Suurimpana tuhlarina hääri vielä viime kaudella OPS:aa edustanut Luis Vanderlei, joka hassasi 0–0-tilanteessa ensin avopaikkansa ja kolisutti hetkeä myöhemmin vapaapotkustaan OPS-maalin ylärimaa.

Vaatimattomasti avausjaksolla esiintynyt kotijoukkue iski ensimmäisestä kunnon tilanteestaan 1–0-osuman. Pekka Kainu puski Alberto Ramirezin tarjoilemasta vapaapotkusta pallon vierasmaalin oikeaan yläkulmaan.

Takaiskumaali oli kuin kylmä suihku ottelua siihen asti vieneelle FC Hämeenlinnalle. Kaiken kukkuraksi se oli myös ensimmäinen kerta tälle kaudelle, kun OPS onnistui iskemään ottelussaan avausmaalin.

– Avausmaalin merkitys on todella iso. Se lisää tuskaa, kun mistään ei mene ja vastustaja iskee omasta paikastaan, Lempinen murehti.

FC Hämeenlinna ei päässyt toisella puolikkaalla enää avausjakson tasolle. Prässiään terävöittänyt OPS nappasi otteen haltuunsa ja Ramirezin noin 35 metristä tuomitusta vapaapotkusta kiskaisema 2–0-osuma puhkaisi loputkin ilmat vieraiden ilmapallosta.

Kotijoukkue kaunisteli lisäajalla voittonumeroitaan. Ensin Marko Jaksic kiskaisi ensimmäisen osumansa OPS:n paidassa ja hetkeä myöhemmin Jean Fridolin Nganbe Nganbe sinetöi loppulukemat.

– Varoitin poikia etukäteen tästä ottelusta, sillä Hämeenlinnan pelaajista monella on paljon kokemusta divaripeleistä. Uskon, että joukkue vielä nousee tästä ahdingosta, OPS:n valmentaja Luiz Antonio valoi uskoa. (HäSa)

Asiasanat

Menot