fbpx
Uutiset

FC KooTeePee masensi FC Hämeenlinnan

FC Hämeenlinnan tuska jalkapallon Ykkösen tyvipäässä kasvoi useita asteita torstaina Kotkassa.

Hanakasti laukonut FC KooTeePee otti selvän voiton numeroin 3–0 (2–0), mikä helpotti kotijoukkueen asemaa putoamistaistelussa.

Tuska näkyi päävalmentaja Jussi Lempisen kasvoilla pelin jälkeen, mutta periksi ei aiota antaa.

– Valmentaja ei luovuta koskaan. Tilanne tukaloitui, mutta jatkossa on vaan voitettava, Lempinen sanoi.

Kun kuusi kierrosta on jäljellä, KooTeePee venytti eron toisen putoajan paikalle jämähtäneeseen Hämeenlinnaan seitsemään pisteeseen.

– Jaossa on vielä 18 pistettä. Siihen ansaan ei mene meidän valmentaja eikä pelaajat, että sarjapaikka olisi jo varma, KooTeePeen päävalmentaja Janna Hyppönen totesi.

– Hämeenlinna kohtaa seuraavaksi HIFK:n ja voi olla voitolla taas kolmen pisteen päässä, Hyppönen huomautti.

Kotka osui heti alussa

Päättäväisesti kuuden pisteen otteluun juossut KooTeePee avasi maalihanat jo kolmannella minuutilla. Heti ensimmäinen laukaus toi täysosuman.

KooTeePeen oikea keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen kavensi rangaistusalueen rajaa pitkin keskelle ja ampui tilaa saatuaan pallon kylmästi maalin alakulmaan.

– Toppari vaan pudottaa ja pudottaa (Aleksi Tapinoja) ja antaa tilaa laukoa, Lempinen ihmetteli.

Kova laukaus ohitti etukulmasta maalivahti Ville Kalervon, joka sai valmentajalta puhtaat paperit kolmesta takaiskusta huolimatta.

Valmentaja ei ollut alkuunkaan tyytyväinen joukkueensa valmistautumiseen.

– Sekä valmentaja että pelaajat epäonnistuivat. Meidän piti pitää paketti juuri alussa kasassa, mutta se oli aivan levällään, Lempinen sanoi.

Laaksosen esimerkki innosti kotijoukkuetta laukomaan hanakasti. Tulosta syntyi jatkossakin. Ilja Shesterkov osui 27:nnella minuutilla. Shesterkov löysi tilaa samasta kulmasta hieman alempaa kuin Laaksonen.

Hämeenlinnalta puuttui alakerrasta oikea puolustaja Loorents Hertsi (pelikielto), mikä valitettavasti myös näkyi. Tatu Mäkelä oli vaikeuksissa vasemmalla hyökänneen Shesterkovin kanssa.

Shesterkov kruunasi iltansa 58:nnella minuutilla toisella osumalla.

Shesterkov ja nyt maaleitta jäänyt, mutta hyvin pelannut keskushyökkääjä Lasse Linjala ovat KooTeePeen elokuun hankintoja. Hämeenlinnan tavoin maalinteko-ongelmista kärsinyt KooTeePee on voittanut kolme neljästä viimeisestä pelistään. Eilinen tappio oli Hämeenlinnalle kolmas peräkkäinen.

– KooTeePee on onnistunut viime rekrytoinneissaan. Me ei ole pystytty niitä tekemään, Lempinen murehti.

Muutama maalipaikka

Myös vieraat saivat muutaman maalipaikan aikaan.Kerran pallo meni perille asti, mutta Decon vapaapotkun jälkitilanne oli paitsio.

– Meillä oli ookoo jakso KooTeePeen avausmaalin jälkeen, mutta se ei johtanut tulokseen, Lempinen sanoi.

Valmennusporras yritti herättää joukkuetta jo 33:nnella minuutilla kahdella vaihdolla. Tapinoja ja toinen kärki Mohamed Koroma saivat tehdä tilaa Johannes Monoselle ja Jere Suomalaiselle.

Tapinojan vaihto oli ymmärrettävä. Koroman pois ottaminen aikaisessa vaiheessa hieman ihmetytti.

Vaisusta ryhmästä erottui brassi Deco, joka jaksoi liikkua alusta loppuun. Hän loi useimmat joukkueensa paikoista. Jukka-Pekka Tuomenoja oli hyökkäyksessä toinen, joka pystyi uhkaamaan KooTeePeen hyvin pelannutta alakertaa. (HäSa)

Jorma Jyrkilä

Asiasanat

Menot