Uutiset

FC Vihniö pelaa rakkaudesta jalkapalloon

Kutonen on jalkapallon Tampereen piirin alin sarjataso. Se on myös FC Vihniön Voiman miesten joukkueen historian ensimmäinen sarjataso.

Keväällä ensimmäiseen Kutoseensa startannut FC Vihniön Voima ilmiselvästi nauttii jalkapallosta ja sen suomasta yhteisöllisyydestä. Hauhon hienolla urheilukentällä on lunki tunnelma, kun kotijoukkue Voima saa vieraakseen maakuntamatkalle lähteneen Lempäälän Kisan kakkosjoukkueen. Eikä haittaa, vaikka LeKi-futis II voittaa 4–2. Peli oli tasainen ja kaikin puolin hyvähenkinen tapahtuma.

Vihniön Voima teki ottelun ensimmäisen ja viimeisen maalin. Molemmat olivat komeita. Joona Kainulainen laukoi ensimmäisen Janne Rantin syötöstä. Ihailua sai osakseen myös Sauli Saastamoisen suoraan ilmasta laukoma osuma, johon Jussi Metsola antoi loistavan robbenmaisen keskityksen. Kolmaskin maali oli lähellä. Yleisö huokasi pettyneenä, kun tolpan juuressa kasvanut heinä pysäytti pallon ennen kuin se vieri maaliviivan paremmalle puolelle.

– Ihan hyvältä näyttää, vakuuttaa kentän rinteen päällä peliä seurannut Veeti Kujala, joka itsekin pelaa Vihniön Voiman nuorten porukassa.

Veetin suosikkipelaaja on Janne Rantti, FC Vihniön Voiman kapteeni. Rantti päätti vetää kesällä treenejä myös junioreille – ja heti tuli mukaan viitisenkymmentä junnua. Futiksella on Hauhon kirkolla selvästi tilaus.

Yleisöä on ollut

Lähempänä kenttää on huoltorakennus, jossa Vihniön Voiman talkooväki on Kujalan Veetin mukaan pitänyt joskus pelien aikana kioskia.

– Nyt ei myydä mitään, kun ei ole tarpeeksi väkeä paikalla, kertovat hauholaisseuran talkooväkeen kuuluvat aikoinaan moukarinheittäjänä mainetta niittänyt Johanna Rantti ja Elina Karppinen.

He seurasivat peliä katsomon parhailta paikoilta ja Karppisella oli nyt aikaa myös kutoa valkoista sukkaa. Vieressä joku epäilee, että pelin aikana ehtii sukka tulla valmiiksi, vaan ei sentään.

Rantti, Karppinen ja seuran presidentiksi tunnustautuva Teemu Tuominen vakuuttavat, että aikaisemmissa peleissä on yleisöä ollut ihan hyvin.

– Ensimmäisessä pelissä oli yli sata katsojaa.

Ja niin on lauantaina 20. syyskuutakin, kun FC Vihniön Voima päättää kotikautensa.

– Luvassa on karnevaalitunnelmaa ja kaikkea mukavaa. Jotka eivät paikalle tule, eivät ole enää meidän ystäviämme, daamit ja presidentti nauravat.

Yksi voitto, toinen meni

Ensi askeleitaan oikeassa sarjatoiminnassa ottanut FC Vihniön Voima on oman lohkonsa jumbo. Se on voittanut yhden ottelun.

– Toinenkin voitettiin, mutta FC Loppi suljettiin sarjasta ja se voitto mitätöitiin, Tuominen muistelee.

Mutta menestyksestä viis tässä Vihniön tapauksessa. Arvot ovat ihan toiset ja paljon ylväämmät.

– Rakkaudesta lajiin me pelaamme. Jalkapallossa on kaikki kivaa, Janne Rantti sanoo.

Ja sitten vielä joltisenkin kaunis seuran motto:

– Koitetaan ymmärtää elämää osana jalkapalloa.

FC Vihniön Voima on harjoitellut kaksi kertaa viikossa. Nyt osa porukasta valmistautuu jo salibandykauteen (Hauhon Salibandy ja 4. divisioona) ja futisporukka treenaa kautensa lopun kerran viikossa.

– Turhan vakavaa tämä ei meillä ole. Meillä on pelaajia, joiden aikaisempi kokemus jalkapallosta on saatu telkkaria katsomalla. Hienosti on kuitenkin joukkueeseen sitouduttu, sanoo Rantti, jolla on itse vahva futaajan tausta Valkeakosken Hakan junioreista, Tampere Unitedista ja vähäsen Ruotsistakin.

Sen Rantti lupaa, että FC Vihniön Voima nähdään sarjapeleissä myös ensi kaudella.

– Varmasti. Nyt on neitsyys mennyt ja ensi kaudella jatketaan. Tämä oli varmaankin ensimmäinen kesä 30 vuoteen, kun Hauholla pelattiin virallisia jalkapallo-otteluita. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic