Uutiset

Fehrin haikeat jäähyväiset

Tunteet olivat pinnassa HPK:n toimistolla torstaiaamuna, kun upeasti Kerhon paitaa 21 liigaottelussa (13+12=25) kantanut Eric Fehr ja hänen Rachel-vaimonsa hyvästelivät seuraväen.

Rachel Fehr silmät kostuivat kyynelistä lähdön hetkellä.

– Olit niin onnellinen täällä. Teit taas maalejakin, Rachel huokasi aviomiehelleen.

Ja sitten oli jäähyväishalausten vuoro ennen kuin Jukka Laamanen lähti kuskaamaan Fehrin pariskuntaa kohti lentokenttää. Auton tavaratila oli täynnä tavaraa – viisi pelikassia täyttivät takarontin. Iltapäivällä Fehrit istuivat jo lentokoneessa.

– Oloni on nyt sekava. Aika Hämeenlinnassa oli mahtava kokemus. Minulla oli hauskaa joukkuekavereitteni ja kaikkien muidenkin kanssa. Nautin myös kaupungista. Mielestäni tämä on hieno paikka, Eric Fehr hehkutti.

– Tarvitsin paikan, jossa pelata ja HPK antoi sen minulle. Olen seuralle kiitollinen saamastani mahdollisuudesta. Toivon, että minusta oli joukkueelle apua, hän jatkoi.

Fehr kiitti myös HPK:n kannattajia.

– Olen kiitollinen kaikesta tuesta, jonka sain Hämeenlinnassa. Sain täällä myös paljon uusia ystäviä.

Nopea lähtö

Fehr harjoitteli vielä keskiviikkona normaalisti HPK:n kanssa.

– Kuvittelin, että pelaan joukkueen puolesta Bluesia vastaan torstaina Espoossa. Myöhään keskiviikkona sain kuitenkin agentiltani tiedon, että minun pitäisi palata heti Pohjois-Amerikkaan.

Yöllä Fehr hommasi itselleen ja vaimolleen lennon Winnipegiin. Aamulla hän kävi hyvästelemässä ensin HPK:n joukkueen, hoiti sen jälkeen pankkiasiansa kuntoon, piipahti toimistolla ja sitten olikin jo aika lähteä lentokentälle.

– Olen pahoillani, että joudun lähtemään näin nopeasti. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat. Palaan Pohjois-Amerikkaan saadakseni töitä NHL:stä. Pelaaminen NHL:ssä on ollut tavoitteenani, Fehr tiivisti.

Fehrien kotimatka Winnipegiin kesti 17 tuntia.

– Menemme ensin Winnipegiin. Lennämme sinne Frankfurtin ja Toronton kautta.

Seura ei paljastunut

Entä minne matka jatkuu Winnipegistä?

– En vielä tiedä, Fehr vastasi hymyssä suin.

Todennäköisesti mies kuitenkin itse jo tietää tulevan NHL-joukkueensa. Hän ei kuitenkaan voi tehdä sopimusta joukkueen kanssa ennen kuin NHL:n työsulku on virallisesti päättynyt. Näin tapahtuu vasta, kun pelaajayhdistyksen äänestys on päättynyt.

– Seuraavan kerran olen luistimilla sunnuntaina, kun harjoitusleiri alkaa. Sitä ennen lauantaina edessä ovat fyysiset testit. Toivottavasti tulee hyvä treenileiri, Fehr tuumi.

Ehkä vielä Hämeenlinnaan

Fehr sanoi, että hän voi vallan hyvin joskus palata Hämeenlinnaan – joko pelaajana tai muuten vain.

– En tiedä, mihin jääkiekko kuljettaa. Hämeenlinnasta minulla ei kuitenkaan ole kuin hyviä kokemuksia, joten pidän kaupungin mielessäni.

Fehr aikoo seurata myös tarkasti, kuinka HPK tällä kaudella etenee.

– Ihan varmasti seuraan HPK:ta tarkasti Pohjois-Amerikassa. Toivon joukkueelle parasta. Se on hyvä joukkue, jossa on paljon nuoria pelaajia. Uskon, että HPK voittaa paljon otteluita.

– Vaikea on kuitenkin sanoa, kuinka pitkälle joukkue tällä kaudella pääsee. Kun se pelaa joukkueena niin kuin osaa, ja jokainen tekee kovasti töitä, HPK:ta on hyvin vaikea lyödä. Silloin vain taivas on joukkueellemme rajana, Fehr vakuutti.

HPK:kin sai paljon

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela oli torstaiaamuna samanlaisissa tunnelmissa kuin Fehrit – olo oli haikea.

– Olen iloinen Ericin puolesta, mutta harmissani hänen lähtönsä takia, Korpela myönsi.

– Saimme häneltä tosi paljon. Uskon, että huippuammattilainen jätti myös pukukoppiimme jotain arvokasta.

Korpelan mukaan Fehr on paitsi huippujääkiekkoilija myös hieno persoona.

– Hän otti HPK-logon sydämeensä heti, kun tuli Hämeenlinnaan. Eric halusi olla ryhmän sisällä yhteen kokoava voima. Hän välitti ja sitoutui heti yhteiseen tavoitteeseen. Fehr vei muun joukkueen perheenjäsenineen muun muassa elokuviin yksityisnäytökseen katsomaan uusinta James Bond -leffaa. Varmasti voin sanoa, että meillä kaikki tykkäsivät hänestä.

”Case-Fehr” meni HPK:ssa oikeastaan täysin suunnitelmien mukaan.

– Hän tuli meille päästäkseen pelikuntoon, hän halusi pelata – ja palata NHL:aan pelaamaan.

Vahvistusta hakemassa

Korpelan mukaan Fehrin lähtö ei ollut yllätys, mutta sen nopeus yllätti.

– Nopeastihan tämä tuli. Ei meillä ollut suunnitelmaa tällaisen varalle. Itse ajattelin, että ensin NHL-seurat kokoavat joukkueensa jo sopimuksessa olevista pelaajista ja katsovat muiden tilannetta myöhemmin.

HPK ei aio levätä laakereilla. Korpela myönsi, että Kerhon hyökkäyspäähän on haussa uusi pelaaja.

– Pelaajakoordinaattorimme Janne Laukkanen on taas työn touhussa, Korpela naurahti. (HäSa)

 

Asiasanat

Mainos