fbpx
Uutiset

Feldt-Rantaa muistellaan sosiaalisessa mediassa - Vaikka kohtalo oli tiedossa, hän jaksoi iloita jokaisesta päivästä

Puoluetoverit muistelevat Maarit Feldt-Rantaa (1968–2019) lämmöllä.

Eduskunnan verhoaa jälleen suuri suru. Vasta pari päivää sitten vietettiin hiljaista hetkeä tapaturmaisesti kotonaan menehtyneen Antti Rantakankaan (kesk.) muistolle. Sinivalkoinen kukkakimppu Rantakankaan paikalla eduskunnassa suuressa salissa kertoi eleetöntä kieltään.

Nyt eduskunnan saavutti jälleen suru-uutinen. Pitkäaikainen sdp:n entinen kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta on kuollut.

Feldt-Ranta sairastui vatsasyöpään ensimmäisen kerran jo kymmenen vuotta sitten. Sittemmin syöpä uusiutui, mutta Feldt-Ranta taisteli sitä vastaan.

Tämän vuoden alussa sairaus uusiutui jälleen ja kansanedustaja ilmoitti, ettei hän enää ole ehdolla kevään eduskuntavaaleissa.

Feldt-Rannan puoliso, politiikan toimittaja Vesa Kallionpää kirjoitti sosiaalisessa mediassa koskettavasti pois nukkuneesta puolisostaan.

– Maarit Feldt-Ranta kuoli pitkän kuolinpolun jälkeen 27.11.2019, mutta siihen asti hän eli. Maailma menetti positiivisen ja eloisan ihmisen, jonka epäitsekkyys ja elämänilo hipoi kaikkia rajoja. Itse menetin rakkaani ja vakuutuin harkitun eutanasian tarpeesta. Suru on suuri, Kallionpää kirjoitti.

Hieno elämä

Maarit Feldt-Ranta puhui viimeistä kertaa julkisuudessa Ylen haastattelussa viime kesänä. Hän kertoi, miten kohtaa pian koittavan kuoleman.

– Olen saanut elää huikaisevan hienon elämän. Tuntuisi julkealta surkutella tilannettani, kun olen saanut elää vielä ainakin kymmenen vuotta sen jälkeen, kun aikanaan sairastuin tähän sairauteen. Moni ajatus lähestyvästä kuolemasta varmaan ahdistaisi, mutta itse olen kokenut kovin armeliaana sen, että olen saanut ottaa pitkät jäähyväiset ja järjestää asiat kuntoon, Feldt-Ranta muotoili haastattelussa.

Kaipaus pohjaton

Sosiaalinen media on täyttynyt osanottoviesteistä ja kauniista muistosanoista.

– Rakas ystävä, kollega, suuri ihminen on poissa. Vaikka väistämätön oli tiedossa, on suru suuri ja kaipaus pohjaton, kirjoittaa sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

Lindtman jatkoi, että Maarit jaksoi iloita jokaisesta päivästä ja loi valoa ympärilleen, vaikka hän tiesi, mitä oli edessä.

Heinäluoman bestman

Feldt-Ranta oli hyvä ystävä myös europarlamentaarikoksi siirtyneen Eero
Heinäluoman (sd.) kanssa. Heinäluoma kertoi Iltasanomille, että hän tapasi Maaritin vielä kaksi viikkoa sitten. Tieto kuolemasta on hänelle musertava.

Feldt-Ranta oli Heinäluomalle niin läheinen, että hän toimi jopa Heinäluoman bestmanina hänen häissään viime vuoden lopulla.

Meidän oma tähti

Tapasin Feldt-Rannan ensi kerran noin 12 vuotta sitten. Hän toimi silloin puoluesihteerinä. Menossa oli puoluevaltuusto Hakaniemessä.

Puoluekonkari Liisa Jaakonsaari (sd.) otti minua hihasta kiinni ja totesi Maaritin suuntaan katsoen: Tässä on meidän oma tähtemme, meidän Jyrki Kataisemme.

Katainen oli kokoomuksessa tuolloin kovassa nosteessa ja suosittu poliitikko. Samanlaista suosiota Feldt-Ranta keräsikin omassa puolueessaan.

Feldt-Ranta oli tuttu näky eduskunnan kuppilassa ja tunnettu siitä, että hän viihtyi yli puoluerajojen monenlaisissa seurueissa. Feldt-Rannan asiantuntemusta arvostettiin laajasti niin mediassa kuin omassa ja muissakin puolueissa.

Päällimmäisenä hänestä jää kuitenkin mieleen elämänmyönteisyys ja iloisuus. Ne nousivat pintaan vaikeidenkin vuosien jälkeen yhä uudelleen.

 

 

Menot