fbpx
Uutiset

Feng shuitaja muita syitä

Antiikin Kreikassa äänestivät muut paitsi orjat, Suomessa muut paitsi laiskat. Näin kansanvalta on kehittynyt kahdessa tuhannessa vuodessa.

Tänään on vaalipäivä. Valta on nyt sinulla. Ole valpas ja hereillä! Vain äänestämällä voit vaikuttaa. Muistathan siis, että Popstars-puhelinäänestys alkaa tänään poikkeuksellisesti jo klo 18.50. Tekstiviestin hinta on vain 0,85 euroa.

Huolellinen valmistautuminen Popstars-äänestykseen on luonnollisesti pätevä syy jättää väliin päivän toinen realitytapahtuma, kunnallisvaalit. Seuraavassa muita aivan pakottavia syitä.

Esteettisiä syitä:

– Maailmankuulu mezzosopraano Cecilia Bartoli tulkitsee Mozartin resitatiiveja ja aarioita television ykköskanavalla juuri tänään alkaen kello 13. Esteettiseen elämykseen valmistautuminen ja siitä toipuminen vievät koko päivän. Mitään muuta ei voi ajatellakaan.

– Salme Laitisen taidenäyttelyn viimeinen aukiolopäivä Hyvinkäällä. Pakko nähdä.

– Saksalaisvalmisteista viestintävälineistöä -näyttely esillä valtakunnallisessa viestimuseossa Riihimäellä. Avoinna enää vuoden loppuun, ei siis hetkeäkään hukattavaksi.

Funktionaalisia syitä:

– YK:n päivän vietto. Aamulla lipun nosto ja aamupala, päivällä YK:n peruskirjan tutkiskelua ja lounas, illalla lipun lasku ja kevyt iltapala. Ohhoh, siinä se päivä sujahti.

– “Ohjelma on suorittanut laittoman toiminnon ja se lopetetaan.” Kotitietokone takkuilee juuri, kun ajattelit hakea sopivan ehdokkaan vaalikoneelta. Ilman ehdokasta ei voi äänestää. Harmi. Onneksi Colin McRae-rallipeli näyttää toimivan moitteettomasti.

– Sohva. Olohuoneen kalustuksen kannalta sohva on olennaisen tärkeä elementti. Toimiakseen sohva vaatii säännöllistä käyttöä, viikonloppuisin enemmän kuin arkena. Äänestämään poistuminen häiritsee olohuoneen feng shuin herkkää tasapainoa.

Meteorologisia syitä:

– Sataa, ulos ei voi mennä.

– Paistaa, ulos on mentävä haravoimaan koko päiväksi.

– Puolipilvistä, voi alkaa sataa milloin tahansa, ks. kohta “sataa”.

– Pilvipoutaa, voi ruveta paistamaan, ks. kohta “paistaa”.

Psykofyysisiä syitä:

– Ruumiillinen alakulo. Eilisiltana juotu chateau etoo.

– Henkinen alakulo. Huominen työpäivä risoo.

– Tartuntavaara. Muut äänestäjät eivät välttämättä ole huolehtineet hygieniastaan. Äänestyskopin lyijykynä voi olla bakteerien pesä!

– Muu vaara. Mahdollisuus astua vahingossa äänestyspaikan ulko-oven eteen jääneen pienehkön kiven päälle, nyrjäyttää nilkkansa, joutua terveyskeskukseen, ajautua siellä käsirysyyn odotushuoneessa hortoilevan, riitaa haastavan juoppohullun kanssa, saada vaikeita vammoja lähinnä pään ja ylävartalon alueelle, päätyä sairaalahoitoon, saada siellä sairaalabakteeri, joka on kehittänyt resistenssin kaikille tunnetuille antibiooteille, ja kuolla ehdittyään hädin tuskin kuulla, ettei oma ehdokas edes tullut valituksi valtuustoon.

Tapio Lahtinen

Kirjoittaja on Hämeen Sanomien toimittaja.

Menot