Uutiset

Fenix Marin Oy muuttaa Iittalasta Valkeakoskelle

Venevalmistaja Fenix Marin Oy muuttaa Iittalasta Valkeakoskelle. Valkeakosken kaupunki rakentaa yritykselle Holmin teollisuusalueelle noin 4 500 neliön tilat, jotka valmistuvat ensi elokuussa.

– Uudet tilat mahdollistavat tuotannon kasvattamisen niin, että pystymme vastamaan nykyiseen ja tulevaan kysyntään venemarkkinoilla, Fenix Marinin hallituksen puheenjohtaja Jari Taavitsainen sanoo.

Fenix Marinin perustivat AMT-Veneet Oy:n työntekijät, kun AMT-Veneiden Valkeakosken venetehdas paloi keväällä 2003. Yritys neuvotteli uusien tilojen rakentamisesta Valkeakosken kaupungin kanssa. Kun yritys ei päässyt tiloista sopimukseen, se siirsi tuotannon Kontiolahdelle. Koska työntekijät eivät halunneet muuttaa Pohjois-Karjalaan, he perustivat oman yrityksen. Fenix Marin vuokrasi Hämeenlinnan Lujamuovi Oy:ltä tilat tuotantoon.

Fenix Marin työllistää tällä hetkellä 30 työntekijää Valkeakoskelta, Kalvolasta ja Hämeenlinnasta. Koska yrityksellä on voimassa vuokrasopimus Iittalan tiloista, se jatkaa ainakin toistaiseksi toimintaansa myös Iittalan Lujatiellä.

Päivän lehti

6.8.2020