Uutiset

Fenix Marin Oy muuttaa Iittalasta Valkeakoskelle

Venevalmistaja Fenix Marin Oy muuttaa Iittalasta Valkeakoskelle. Valkeakosken kaupunki rakentaa yritykselle Holmin teollisuusalueelle noin 4 500 neliön tilat, jotka valmistuvat ensi elokuussa.

– Uudet tilat mahdollistavat tuotannon kasvattamisen niin, että pystymme vastamaan nykyiseen ja tulevaan kysyntään venemarkkinoilla, Fenix Marinin hallituksen puheenjohtaja Jari Taavitsainen sanoo.

Fenix Marinin perustivat AMT-Veneet Oy:n työntekijät, kun AMT-Veneiden Valkeakosken venetehdas paloi keväällä 2003. Yritys neuvotteli uusien tilojen rakentamisesta Valkeakosken kaupungin kanssa. Kun yritys ei päässyt tiloista sopimukseen, se siirsi tuotannon Kontiolahdelle. Koska työntekijät eivät halunneet muuttaa Pohjois-Karjalaan, he perustivat oman yrityksen. Fenix Marin vuokrasi Hämeenlinnan Lujamuovi Oy:ltä tilat tuotantoon.

Fenix Marin työllistää tällä hetkellä 30 työntekijää Valkeakoskelta, Kalvolasta ja Hämeenlinnasta. Koska yrityksellä on voimassa vuokrasopimus Iittalan tiloista, se jatkaa ainakin toistaiseksi toimintaansa myös Iittalan Lujatiellä.