Uutiset

Fiilis syntyy musiikista

Hämeenlinnalaisen tanssiseura Baunssin Anni ja Olli Henttonen osasivat ottaa yleisön, kun Koulutuskeskus Tavastian liikuntasalissa jaettiin rock’n’swing-tanssin gp-kilpailuiden kärkisijoja. Parin fusku oli komeaa katsottavaa.

– Meno oli taas aika tiukkaa varsinkin nopeassa. Tanssin aikana tuli mukavasti hiki. Sitä oli mukava vetää, Anni Henttonen kertoi.

Olli Henttosen mielestä pari sai tanssin sujumaan teknsisesti hyvin.

– Saimme jouston kulkemaan ja kuviot osuivat hyvin kohdilleen. Lisäksi olimme suurin piirtein samalla aaltopituudella, hän naurahtaa fuskun yleinen AB -luokan finaalin jälkeen.

Henttoset urakoivat sunnuntaina fuskun lisäksi myös rockabillyn, boogie woogien ja buggin.

– Minulle rockabilly on ehkä lempitanssi. Myös fusku on mieleinen, Olli Henttonen arvioi.

Mestaruutta puolustamaan

Baunssin riihimäkeläispari puolustaa toukokuussa Hämeenlinnassa Verkatehtaalla tanssittavissa lajin SM-kisoissa rockabillyn suomenmestaruutta. Henttoset ovat vieneet tanssin SM-kullan ja kaksi kertaa peräkkäin. Rokkitanssijoiden harjoituksissa jokainen tanssi on kuitenkin mukana.

– Jokaista tanssia treenataan koko ajan, mutta heikoimmalle jääneeseen pitää panostaa eniten. Sitä pitää harjoitella, jotta tanssiin pääsee taas sisälle. Paremmissa kantimissa oleva tanssi voi jäädä kevyemmälle harjoittelulle. Sitä vain ylläpidetään, koska priorisointia pitää tehdä, Olli Henttonen sanoo.

Eri rock’n’swing-tansseissa tarvittavat ominaisuudet ovat samoja.

– Tanssillinen perustekniikka on aika samanlaista. Erilainen peruaskel tai jousto, tyyli ja fiilis tekevät lajeista erilaisia. Fiilispuoli tulee aika paljon musiikista. Onneksi musiikit ovat sen verran erilaisia. Musiikista huomaa, ollaanko nyt tanssilavalla vai swingiklubilla, Anni Henttonen kertoo.

Riihimäkeläispari harjoittelee Baunssin Kantolassa olevassa harjoitustilassa pari kertaa viikossa. Sen lisäksi pari hioo tanssikuvioita kotonaan. Kilpailuja on yleensä kerran kuussa.

– Yritämme kiertää kotimaan kilpailuja. Yhdessä kaudessa niitä on yleensä kahdeksan, noin kerran kuussa. Salilla käymme kaksi kertaa viikossa. Työssäkäynti häiritsee harrastuksia. Yhden kerran viikossa käymme lisäksi valmentamassa Baunssissa, Anni Henttonen kertoo.

Baunssilaiset kiertävät

Baunssilaiset kiertävät aktiivisesti kannustamassa omiaan myös muilla paikkakunnilla, mutta oman kaupungin kisoissa on silti erityinen tunnelma.

– Kotikisoissa on aina kivaa se, että katsomoon saattaa tulla sellaisia ihmisiä, joita valmennamme viikoittain. On mukava, kun he tulevat tsemppaamaan ja katsomaan tanssiamme, Olli Henttonen kertoo.

Anni Henttonen komppaa pariaan ja paljastaa, että valmennettavilta saa myös palautetta.

– Monesti he kysyvät, miksi teimme noin tai tuo oli hieno juttu. Sellaista palautetta on kiva kuulla, hän myöntää. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020