Uutiset

Filatov: Politiikka on muuttumassa mielistelyksi

SDP:n varapuheenjohtaja, työministeri Tarja Filatov haluaa puolueille ja järjestöille vahvemman aseman, jotta politiikkaa ei tehtäisi mainonnan ja markkinoinnin ehdoilla.

Hänen mielestään politiikka voi ilman kansalaisyhteiskunnan vahvistamista typistyä massojen kuluttajavalinnoiksi, jossa luetaan mielipidemittauksia ja pyritään tyydyttämään suurien kuluttajamarkkinoiden tarpeita.

Turengin Työväenyhdistyksen 100-vuotisjuhlanäyttelyn avajaisissa sunnuntaina puhunut Filatov varoitteli, että markkinamekanismilla tavoitteet muuttuvat lupauksiksi ja niiden täyttymättömyys pettämiseksi.

– Kun myyjä mainostaa tuotettaan, hän on yksin vastuussa siitä, että tuote on totta. Politiikassa tavoite ei muutu todeksi yksin poliitikon päätöksin, vaan todellisuuteen vaikuttavat monet muutkin tekijät.

”Kuluttajavalintapolitiikassa” on Filatovin mukaan helppoa esittää korotusta tulonsiirtoihin, koska ”asiakkaat haluavat”. Vaikeampaa on kertoa rakenteellisista muutoksista, joilla hyvinvointiyhteiskunta kyetään säilyttämään. (STT)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic