fbpx
Uutiset

Filatovin mielipide: Puhuiko Orpo muunneltua totuutta?

Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo (HäSa 8.1.), että kukaan ei ole hänelle esittänyt pääradan suunnittelurahaa.

Jos Orpo tarkoittaa lausunnollaan sitä, että liikenneasioista vastaava ministeri Anne Berner (kesk.) ei ole tehnyt virallista budjettiesitystä asiasta, hän saattaa puhua totta.

Hallituksen sisäisistä esityksistä tietävät vain ministerit. Jos hän tarkoittaa, että asiaa ei ole hänelle esitetty, hän puhuu muunneltua totuutta.

Olen henkilökohtaisesti puhunut hänelle asian tärkeydestä ja keskustelussamme hän nosti esiin Turun radan.

Pääradan kapasiteetista ja Hämeenlinnan sekä Riihimäen junaliikenteestä on tehty hallitukselle useita kirjallisia kysymyksiä. Vastaukset niihin allekirjoittaa asiasta vastaava ministeri. Hämeen liitto on asiaa valtiovarainministerille ja monille muille ministereille viestinyt.

Uskon, että hallituspuolueiden kansanedustajat ovat asiaa viestineet, koska useampi hämäläinen ja pirkanmaalainen hallituspuolueen kansanedustaja allekirjoitti Hämeen liiton ja Kanta-Hämeen kansanedustajien yhdessä valmisteleman talousarvioaloitteen.

Itse olin aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja ja uusin sen budjettiäänestyksessä. Asia ei ole voinut mennä valtiovarainministeriltä vahingossa ohi.

Pääradan merkitys koko Suomen taloudelle on selvä. Se on tärkeä radan varrella asuville ihmisille ja työpaikkaliikenteelle sekä teollisuudelle ja tavaraliikenteelle.

Valtiovarainministeri sanoo haastattelussa, että työllisyyden vahvistaminen on keskeisin tavoite. Olen asiasta samaa mieltä. Pääradalla ja sen välityskyvyllä on merkittävä rooli työllisyyspolitiikassa.

Tarja Filatov

kansanedustaja (sd.)

Hämeen liiton hallituksen puheenjohtaja

Hämeenlinna

Menot