Uutiset

Finaali karkasi kauas

Yleisö sai lentopalloherkkua koko rahan edestä sunnuntaina Oriveden liikuntahallissa.

Oriveden Ponnistus ja HPK tarjosivat huikean ja hyvinkin vaihtelevan viiden erän jännitysnäytelmän, joka kääntyi vasta kalkkiviivoilla kotijoukkueen eduksi. OrPo vei viidennen erän 19–17 ja HPK:llakin oli yksi ottelupallo. Peli päättyi Eliza Hynesin ässäsyöttöön ja hämeenlinnalaisten pettymykseen.

– Ei paljon lämmitä, että saatiin ensimmäisen kerran tässä välieräsarjassa peliä aikaan, myönsi HPK:n päävalmentaja Jukka Koskinen.

OrPolle voitto oli tietysti äärimmäisen makea ja sen kyllä näki peli jälkeen. Oriveteläiset juhlivat otteluvoittoa kuin mestaruutta. OrPo on enää voiton päässä finaalisarjasta eli Kerholta se huipennus karkasi jo kauas.

Tuskin HPK on kuitenkaan vielä heittänyt pyyhettä kehään – eikä ole tarviskaan. Joukkueiden välinen ero on marginaalinen. Jos Kerho pelaa parastaan ja vähän virheettömämmin, se kyllä pystyy voittamaan OrPon neljästi peräkkäinkin.

Selvä tasonnosto

HPK pelasi sunnuntaina paljon paremmin kuin kahdessa edellisessä välieräottelussa. Tosin kahden erän jälkeen harva uskoi hämeenlinnalaisten nousuun. Kolmatta ja neljättä erää HPK kuitenkin vei ja se viides oli sitten kiikun kaakun. Paremmalla tuurilla erä olisi voinut Kerhollekin kääntyä.

– Selvä tasonnosto tämä oli meiltä, vaikka hävisimme. Pystyimme nousemaan taistelemaan voitosta, mietti omalle tasolleen palannut Kerhon keskipelaaja Pihla Pelkiö.

HPK:n torjuntapeli oli palannut normaaliin ja pitkälti Pelkiön ansiosta. Hän otti seitsemän torjuntapinnaa.

– Oli jo ikäväkin niitä torjuntoja. Itselläni kaksi edellistä ottelua olivat todellisia pohjanoteerauksia. Nyt oli pakko parantaa ja näyttää, että osaan pelata, jutteli Pelkiö ja vakuutti uskovansa yhä Kerhon mahdollisuuksiin päästä finaalisarjaan.

– Vielä tämä on kesken, muistutti myös HPK:n kapteeni ja passari Katja Kylmäaho.

Koljoselle kehuja

OrPo oli kahdessa ensimmäisessä erässä mainio puolustuspelissään. Etenkin libero Saana Koljonen haki palloa peliin uskomattomasti. Koljonen onkin ollut tähän saakka ottelusarjan kirkkaimmin tuikkinut tähti.

– Kaksi ensimmäistä erää olivat samantyylisiä kuin kaksi edellistä ottelua. OrPo puolusti meidät huonoksi. Etenkin Koljonen oli loistava. Seuraavissa erissä mekin puolustimme hyvin ja myös Sanna (HPK:n libero Häkkinen) oli ihan hyvä, Koskinen mietti.

Kerho pelasi ajoittain erittäin hyvin, mutta välillä peli lähti lapasesta. Voittaminen edellyttää virheiden vähentämistä. Selviä lapsuksia tuli yhä liian paljon. Esimerkiksi Aneli Otineru oli parhaimmillaan pitelemätön, mutta liian paljon hän teki taas virheitä.

Kerhon hyökkäyspelin ykkönen oli Sue Jacobi, mutta kentän kuningatar oli silti OrPon Unkarin apu Anges Pallag. Myös Anni Mäkinen otti isoa roolia etenkin viidennessä erässä.

Iso taistelu

OrPon valmentajana hyvää työtä tehnyt unkarilainen Laszlo Holosy kehui yleisöä ja pelin tunnelmaa.

– Kunniaa ansaitsevat myös molemmat joukkueet. Tämä oli iso taistelu. Aloitimme hyvin, mutta HPK keräsi pitkällä erätauolla itsensä. Viides erä oli sitten ihan kauhea. Yläkertaan kiitos, että saimme tehtyä ottelun viimeisen pisteen, Holosy hehkutti.

OrPo ja HPK pelasivat kolme ensimmäistä välieräänsä viiden päivän sisään. Nyt joukkueet saavat odottaa seuraavaa peliä lauantaihin. Silloin lentiskaravaani on taas Hämeenlinnassa ja Hämeenkaaressa. (HäSa)

Asiasanat