Uutiset

Finaali kutsui Cocksia

Riihimäellä nähtiin lauantaina parasta käsipalloa vuosiin. Samalla nähtiin kurinalaisinta ja suunnitelmallisinta peliä Cocksilta kenties ikinä. Joukkue toteutti alkuvihellyksestä loppusummeriin täsmälleen päävalmentaja Kaj Kekin laatimaa käsikirjoitusta. Välierävastustajalle, Viron Põlva Servitille, oli siinä tarinassa varattu sivurooli. Cocks meni ryminällä sunnuntaiseen loppuotteluun maalein 28–25 (15–14).

Baltian ja Viron liigan hallitseva hopeamitalisti Põlva oli odotetun kova. Cocks olisi tuskin ilman kurinalaisuutta pystynyt haastamaan vastustajaansa.

– Pelillisesti hyvä esitys. Puolustus toimi kuten piti ja jokainen toteutti hyökkäyksessäkin suunniteltua taktiikkaa. Edes johtaja (Teemu) Tamminen ei hyökkäyspäässä ottanut riskejä, samoin (Gheorghe) Safronii puolustuksessa malttoi mielensä. Näillä miehillä on välillä ollut sen suhteen pieniä vaikeuksia, Kekki naurahti.

Läpi avausjakson ja myös toisen puoliajan puoliväliin saakka molemmat joukkueet pelasivat aurinkoakin tarkempaa peliä. Hyökkäyspään syöttövirheistä syntyviä nopeita läpiajoja ei nähty kuin muutama koko ottelussa, mikä kertoo kummankin joukkueen tarkasta pelaamisesta.

Cocksille runsaasti rangaistuksia

Toisella jaksolla kuumimpien loppuhetkien ainoa silmiinpistävä piirre oli se, että liettualainen tuomarikaksikko Valdas Gecevicins ja Valdemaras Liachovicins vihelsi Cocksille peräti neljä jäähyä. Vastaavasti Põlva sai neljä kertaa yrittää maalia rangaistusheittoviivalta. Põlva sai koko ottelussa yhden jäähyn ja rankkareita Cocks ei päässyt koettamaan kertaakaan.

Tuomioista huolimatta peli näytti kovin samanlaiselta molemmilla joukkueilla, joten kotijoukkue kannattajineen ihmetteli perustellusti varsinkin toisen jakson lopun jäähysumaa. Cocksin voiton avaimia piteli Yevgen Umovist, joka torjui rankkareista kaksi ja lisäksi seisoi pallon tiellä niillä hetkillä, kun Cocks oli alivoimalla ja alakynnessä.

Cocks käväisi neljän maalin johdossa jakson puolivälissä. Tässä vaiheessa vierasjoukkue vaihtoi maalivahtia. Eston Varusk meni vaihtoon. Lisäksi Põlva lisäsi puolustuksensa tehoja ottamalla Cocksin Kristo Järven erikoisvartiointiin. Maalissa Denis Lõokene otti heti muutamia huippupelastuksia. Näin Põlva nousi osin ylivoimiensa turvin tasalukemiin (25–25).

Pelin tärkein maali syntyi ajassa 57.40. Gheorghe Safronii puski alivoimatilanteessa heittopaikkaan ja sijoitti pallon maaliin. Minuutin kuluttua Järve pelattiin vapaaksi ja Cocks oli kahden maalin johdossa. Tarkka puolustus, erittäin pitkä, kärsivällinen hyökkäys ja lopulta Safroniin maaliin päättynyt läpiajo käynnistivät riihimäkeläisjuhlat.

– Tänään pelattiin erittäin riskitöntä peliä. Huomenna loppuottelussa vastaan tulee SKA Minsk. Sitä me ei voiteta muuta kuin ottamalla todella isoja riskejä. Minsk on porukka, joka me voidaan yllättää yhden kerran ja kotikentällä. Jossain paras viidestä -sarjassa meillä tuskin olisi mitään saumaa, Kekki arveli.

Toisessa välierässä valkovenäläinen SKA Minsk voitti näytöstyyliin virolaisen HC Kehran. Minsk eteni Cocksibn pariksi loppuotteluun maalein 42–24 (22–13). (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic