Uutiset

Finaalihaave haihtui jatkoerässä

HPK ei onnistunut toistamaan viimevuotista temppuaan maanantaina A-nuorten liigan välierissä.

Viime keväänä Kerho passitti Ilveksen pronssiotteluun, mutta nyt oli Ilveksen vuoro juhlia ratkaisevan välierän voittoa ja finaalipaikkaa maalein 2–1 (0–0, 1–1, 0–0, 1–0).

Tasainen ottelu Hakametsän jäähallissa venyi aina jatkoerään asti. Kolmannen erän lopussa Kerhon Joni Tuulola joutui ottamaan huitomisjäähyn, joka jatkui vielä jatkoerän puolelle. Ilves käytti ylivoimansa nopeasti hyödykseen ja puolustaja Olli Vainio iski voittomaalin vain 19 sekunnin pelin jälkeen.

HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen oli tappion jälkeen ymmärrettävän vähäsanainen. Ratkaiseva jäähy sai miehen mietteliääksi.

– Ilves hallitsi ensimmäistä erää ja sitten oli mielestäni kaksi tosi tasaista erää. Näin se joskus ratkeaa. Ei haluaisi ruikuttaa, mutta tietysti harmittaa tuo viimeinen jäähy, että oliko se ihan playoff-jäähy tuohon paikkaan. Niitä menee tuolla läpi jatkuvasti. Oli kova jäähy, mutta ei siinä mitään. Vastustaja voitti ja meni finaaliin, Tiilikainen sanoi.

Ilves aloitti ottelun ryminällä, mutta ensimmäiselle erätauolle lähdettiin silti 0–0-lukemissa. Toisessa erässä Waltteri Hopponen vei ensin Kerhon johtoon Niko Lahtisen ja Teemu Kaislehdon syötöistä, mutta Ilveksen Ville Meskanen onnistui tasoittamaan ylivoimalla erän loppupuolella.

Molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat onnistuneet ottelut ja HPK:n maalilla Ukko-Pekka Luukkoselle kertyi peräti 36 torjuntaa.

– Niin lyhyt kuin tämä ottelusarja valitettavasti liiton puolelta oli, niin oli kiva pelata vauhdikasta ja hyvää joukkuetta vastaan. Kaikkemme annettiin ja tällä kertaa parempi meni jatkoon, Tiilikainen summasi.

HPK:n A-nuorten kausi ei kuitenkaan pääty välieriin vaan edessä on vielä torstaina pelattava pronssiottelu. Kuopiossa pelattavassa ottelussa Kerho saa vastaansa KalPan.

Valmentaja Tiilikainen ei heti maanantain ottelun jälkeen ollut vielä valmis kääntämään ajatuksiaan pronssipeliin.

– Tässä pettymyksessä ei kannata sitä pohtia millään tavalla. Pohditaan sitä sitten kun on sen aika, Tiilikainen sanoi. HäSa

 

Asiasanat

Päivän lehti

13.8.2020