Uutiset

Finaalisarja vetää yleisöä - LaSB taivutti terästä toistamiseen

1584 katsojaa oli saapunut seuraamaan Elenia-areenaan salibandyn Divarin toista finaalikamppailua hämeenlinnalaisten Steelersin ja Lammin Salibandyn välillä. Yleisö sai koko rahan edestä viihdettä.

 Kotijoukkue Steelersillä oli avauserässä paikkansa siirtyä ottelussa kuskin paikalle. Se rakensi muutaman laadukkaan maalipaikan nopeilla syöttökuvioillaan. Parhaat tilanteet siunautuivat Nico Jonaesonille ja Iiro Nurmiselle, mutta tehottomuus vaivasi kotijoukkuetta kerta toisensa jälkeen.

– Ensimmäinen viisi minuuttia oli täysin meidän hallintaa. Jos olisimme tehneet siihen pari maalia, tiedä mitä olisi tapahtunut, pohti Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen ottelun alkua.

Steelers menetti keskialueella pallon LaSBille toistakymmentä kertaa. Nurminen oli vahvasti mukana ottelun avausmaalissa, kun hän tarjoili pallon Justus Kainulaiselle. Kainulainen jatkoi nopeasti velipojalleen Rasmukselle ja oranssi katsomonosa nousi penkeistään hurraamaan.

– Me kunnioitimme keskialuetta aivan liian vähän. Itsekin uin siinä liikaa ja menetin pallon. Se ei tule enää toistumaan, lupasi Nurminen pelin tauottua.

– Omaa pelityyliäni en aio muuttaa. Jos olet rohkeat, saat välillä palkinnon, mutta jos kuset housuun, et saa sitä ikinä. Avauserässä tein niin, kun yritin liikaa, suitsi Nurminen itseään.

Muutamaa hetkeä myöhemmin oli Roope Kainulaisen vuoro näyttää veljessarjan osaamista. Janne Ijäs jäi pahasti jälkeen, kun Kainulainen otti vähän vettä korvasta Steelersin maalin takana ja ujutti vanhanaikaisen Jaakko Vahtokarin (15 torjuntaa) selän taakse.

Steelers ei saanut reikäpalloa LaSBin maalivahdin Kaapo Kettusen (15 torjuntaa) selän taakse edes runkosarjassa huikeita tehoja iskeneellä ylivoimallaan. Kaiken kukkuraksi Ville Lastikka menetti pallon keskialueella Tino Nivalalle, jolla oli paikka purjehtia läpiajoon. Nivala tiesi kuitenkin omien jalkojensa riittämättömyyden ja otti kikka-arsenaalistaan esiin muutaman harhautuksen. Veto yläkulmaan ja lammilaiset siirtyivät jo tavoittamattomalta tuntuneeseen kolmen maalin johtoon.

Peli ei ollut kuitenkaan vielä ohi. Nurminen kuittasi avauserän virheensä kolmannen erän alussa tekemällä Steelersin kavennusmaalin Jonaesonin syötöstä ja melkein heti perään Jarno Mäkinen sivalsi ylivoimalla Steelersin jo maalin päähän. Syöttöpiste maaliin merkittiin Tuomas Mikkolalle.

Steelers painoi maalien jälkeen päälle kuin yleinen syyttäjä. Maaleja alettiin takoa oikein urakalla molempiin päihin. Lopulta LaSBin etumatka kuitenkin piti. Finaalisarja on sille katkolla tulevana lauantaina.

Viimeisessä erässä kolmesti maaliverkkoa heiluttanut Nurminen ei tappiosta huolimatta myynyt vielä maataan.

– Viimeisessä erässä olimme aika hyvällä sydämellä mukana. Porkkanoille on tulossa varmasti kiivas lauantai. Kun taistelemme näin, lammilaiset eivät pysy meidän mukana. Me otamme kolme kenttää ja pimennämme heiltä yhden. Sen jälkeen tulee olemaan aika hiljaista. Se vaatii kuitenkin tällaisen työn, minkä teimme viimeisessä erässä. Tästä tulee vielä pitkä kevät.

Järvinen löysi syyt joukkueensa piristyneeseen peli-ilmeeseen muutamasta tekemästään muutoksesta.

– Meidän täytyi tehdä jotain, kun olimme kolme maalia takissa. Tänään nostimme hieman karvausta ja saimme sitä kautta viisi maalia kolmanteen erään. Sekään ei tänään riittänyt. Kaveri käyttää omat momentuminsa vaan tällä hetkellä meitä paremmin.

LaSBin päävalmentaja Petri Kemppainen ihmetteli Steelersin loppupelin hurmosta.

– Steelers lisäsi lopussa tempoa. En tiedä mistä heillä riitti virtaa, kun viimeksi ei oikein riittänyt. Me jäimme toisella erätauolla vähän koppiin emmekä pelanneet sitä meidän normaalia peliä. Kolmannessa erässä meille tuli järjetön määrä keskialueen virheitä, kun kahteen erään niitä tuli vain muutama.

Kemppainen kehui ansaitusti molempia ottelun maalivahteja.

– Kyllä minun täytyy olla joukkueestani ylpeä. Kaapo oli tänään maalillaan hyvä. Tosin toisessa päässä Jaskakin otti hyviä torjuntoja. Tasaisesti tuo maalivahtipeli tänään meni.

– Meidän pitää olla lauantaina ehdottomasti tarkkana heti ottelun alusta alkaen. Meidän pitää päästä johtoon, jotta Steelers joutuu avaamaan peliään. 2-0 on vaikea tilanne. Viimeinen niitti on vaikea antaa. Meidän omalla pelillä ja helppoudella se saadaan, pohti Kemppainen lauantain koitosta. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic