fbpx
Uutiset

Finnair vähentää noin 600 työpaikkaa Suomessa ja jatkaa lähes koko henkilöstön lomautuksia – Lentoliikenteen toipuminen kestää useampia vuosia

Finnair on rakentanut työnsä nyt menettäville työllistymisen tuen, johon kuuluu koulutusmahdollisuuksia, uravalmennusta ja polkuja uusiin työtehtäviin Finnairin ulkopuolella. Yhteensä Finnair vähentää noin 700 työpaikkaa Suomesta ja maan ulkopuolelta.
Finnair toteuttaa henkilöstövähennykset ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä. Kuva: Arttu Laitala
Finnair toteuttaa henkilöstövähennykset ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä. Kuva: Arttu Laitala

Finnairin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet noin 600 työpaikan vähentämiseen Suomessa. Yhtiön mukaan syynä ovat koronapandemian aiheuttamat dramaattiset markkinamuutokset.

Henkilöstövähennykset toteutetaan maaliskuun 2021 loppuun mennessä.

Yhteistoimintaneuvottelujen piirissä oli yhtiön koko henkilöstö Suomessa pois lukien matkustamopalveluhenkilöstö ja lentäjät, eli yhteensä noin 2800 työntekijää.

Vastaavia keskusteluja on käyty samanaikaisesti myös Finnairin toiminnoissa Suomen ulkopuolella, joista vähenee nyt noin sata työpaikkaa. Finnairilla on tällä hetkellä yhteensä 6500 työntekijää.

Finnairin syyskuussa aloittamat t-neuvottelut koskivat suunnitelmaa vähentää noin 1 000 työpaikkaa, tehdä muita rakenteellisia muutoksia sekä toteuttaa lisälomautuksia koronapandemian vaikutusten vuoksi.

Lähes koko henkilöstön lomautukset jatkuvat

Henkilöstövähennyksien lisäksi Finnair jatkaa lähes koko henkilöstönsä lomautuksia Suomessa. Suurella osalla henkilöstöä toistaiseksi voimassa olevat lomautukset saattavat jatkua pitkään, sillä toimialan arvioiden mukaan lentoliikenteen toipuminen kestää useampia vuosia.

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner toteaa yhtiön tiedotteessa, että yhdessä henkilöstön kanssa pystyttiin löytämään myös säästöratkaisuja, joiden ansiosta säästyi noin 150 finnairilaisen työpaikka.

Finnair on rakentanut työnsä nyt menettäville NEXT-nimisen työllistymisen tuen kokonaisuuden yhteistyössä eri kumppaneiden kanssa.

Kokonaisuuteen kuuluu koulutusmahdollisuuksia, uravalmennusta sekä polkuja uusiin työtehtäviin Finnairin ulkopuolella. Tiivistä yhteistyötä on tehty muun muassa TE-keskuksen, ELY-keskuksen, Vantaan kaupungin sekä lukuisten oppilaitosten ja yritysten kanssa.

Finnairin henkilöstöjohtaja Johanna Karppi kertoo tiedotteessa, että muutosturvan toteuttaminen on lähtenyt sujuvasti liikkeelle niin eri viranomaisten kuin valittujen oppilaitoskumppaneidenkin kanssa.

– Tavanomaisen työstä työhön – sijoittumisavun lisäksi olemme kyenneet yhdessä rakentamaan koulutus- ja muuntokoulutuspolkuja sekä yrittäjyyteen tukevia toimenpiteitä niille finnairilaisille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan tai harkitsevat yrittäjiksi ryhtymistä.

Menot