fbpx
Uutiset

Finnairin uudeksi toimitusjohtajaksi nousee Topi Manner - siirtyy lentoyhtiöön Nordean johtotehtävistä

Lentoyhtiö Finnairin toimitusjohtajaksi on nimitetty kauppatieteiden maisteri Topi Manner, 44. Hän siirtyy Finnairiin Nordean henkilöasiakkaista vastaavan yksikön johtajan paikalta. Manner aloittaa tehtävässään tammikuun alussa.

Finnairin hallituksen puheenjohtaja Jouko Karvinen kehuu Mannerin hyviä näyttöjä suuren palveluorganisaation johtamisesta. Siihen kuuluu Mannerin tapa kommunikoida.

– Ei pelkästään puhumalla vaan myös kuuntelemalla.

Karvinen korostaa myös Mannerin konkreettista kokemusta muutoksen tekemisessä. Näitä ovat kasvun hallinta ja digitalisaatio. Manner on osallistunut Nordeassa digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen.

– Molemmat ovat digitalisoituvia palvelubisneksiä, Manner vertaa Finnairia ja Nordeaa.

Hänen mukaansa uusiutumista ja kehittämistä riittää Finnairilla, koska mikään yritys ei voi jäädä polkemaan paikalleen.

Manner kehuu Finnairin henkilökuntaa. Hän arvioi, että hänellä riittää Finnairilla valtavasti opittavaa pitkäksi aikaa. Hän sanoo toivovansa, että hän myös tuo jotakin yhtiöön.

– Tyytyväiset työntekijät tarkoittavat tyytyväisiä asiakkaita, Manner kuvaa.

Finnairilla johdon ja työntekijöiden välit ovat olleet ajoittain hyvinkin kireät. Karvinen toivoo hyvää dialogia yhtiön sisällä. Avainsana on hänen mukaansa “yhdessä”.

Supistuksista on päästy tilanteeseen, jossa yhtiö rekrytoi tuhatmäärin uutta henkilökuntaa Aasian reittien menestyksen vetämänä. Manner pitää Finnairin Aasian-strategiaa kaukonäköisenä ratkaisuna.Liuta johtajia lähtenytManner on ollut toissa vuodesta alkaen Nordean johtoryhmän jäsen ja henkilöasiakkaista vastaavan liiketoiminta-alueen johtaja. Hän on työskennellyt Nordeassa vuodesta 1997.

Nordeasta on lähtenyt pitkä liuta johtajia viime aikoina, muun muassa Mikko AyubAktian uudeksi toimitusjohtajaksi. Manner kuittaa asian työmarkkinoiden tämän hetkisellä hyvällä vedolla.

Finnairin nykyinen toimitusjohtaja Pekka Vauramo lopettaa nyt työnsä yhtiössä ja siirtyy konepajayhtiö Metson toimitusjohtajaksi. Vauramo tuli Finnairin toimitusjohtajaksi lastinkäsittely-yhtiö Cargotecista vuonna 2013.

 

 

Asiasanat

Menot