Uutiset

Flash Of Genius voittoon kauden päätösraveissa

Suomen johtaviin kesäraviratoihin kuuluvan Riihimäen raviradan kausi päättyi maanantaina. Lämminveristen kovimmassa lähdössä Janne Ulmas kannusti Flash Of Geniuksen voittoon.

Lähdössä nähtiin harvinaisen räväkkä avaus, kun lähdön suosikit Maravilla ja Trini Boy ottivat yhteen. Avauspuolikas kellotettiin 10,0 aikaiseksi, jonka jälkeen Pertti Puikkonen luovutti ja laski Trini Boyn Maravillan taakse. Mika Taittonen sai Maravillan rattailla rauhoittaa vauhtia matkalla, mutta loppusuoralla ruuna ei jaksanut vastata Flash Of Geniuksen kiriin. Maravilla kesti sitkeästi toiseksi ennen Flash Of Geniuksen tapaan takajoukoista kirinyttä Southeast Governeria. Voittoaika oli 17,1a/2100m.

– Alku mentiin tosi kovaa. Takasuoralla oli pakko lähteä eteenpäin, kun vauhti oli hidasta. Flash Of Genius on kärsinyt vaivoista, mutta taistelutahtoa tältä löytyy. Tänään tämä tuli helposti Maravillasta ohi, ohjastaja Janne Ulmas kertoi.

Lucky Atlas …lupaava aloittelija

Suomenhevosten Toto4-kohteessa nähtiin dramatiikkaa loppusuoralla, kun koko matkan selvästi johtanut Hissun Flikka laukkasi loppusuoralla. Esa Holopainen oli kannustanut Iro-Neidon voittotaistoon Hissun Flikan kanssa ja lopulta viisivuotias tamma voitti helposti ennätysajallaan 31,0/2120m.

– Huomasin loppusuoran alussa, että keulahevosella on ongelmia ravin kanssa ja meilläkin voi olla mahdollisuuksia. Meillä oli yliote loppusuoralla ja olisimme kyllä voittaneet ilman laukkaakin, Esa Holopainen vakuutti.

Illan suurimmat voittorahat jaettiin Suomen Hippoksen nuorten sarjassa. 2000 euroa meni Martti Salojensaaren talliin Lucky Atlaksen vakuuttavan esityksen jälkeen. Seppo Markkula kiersi Lucky Atlaksella johtaneen Here Goesen rinnalle. Siitä nelivuotias ori erkani loppusuoralla eleettömän varmaan voittoon ajalla 17,5a/2100m. Ypäjä Engelberg kiri taustalla toiseksi.

– Kuolemanpaikalta on helppo ajaa, kun on lähdön paras hevonen, Seppo Markkula sanoi hymy huulilla.

Lämminveristen pitkän matkan voltin voittoon ravasi Tatzy Savage. Ravuri nousi loppukaarteessa johtaneen Un Euron takaa toiselle ja kiri ylivoimaiseen voittoon ajalla 18,1/3100m. Ari Moilanen ajoi illan aikana kolme voittoa Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavilla, kun Tatzy Savagen lisäksi Get On Up ja Stoneisle Keep On ravasivat voittoon. Ari Moilanen voitti myös Riihimäen ajajaliigan tänä kesänä.

Monten eli raviratsastuslähdön voittoon kiri aivan viime metreille Jenni Nevalaisen kannustama Madrid. Nelly-Janiika Korpikosken ratsastama Ritan Huraus antoi hyvän vastuksen Madridille, jonka voittoaika oli 28,9m/2120m. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.5.2020