fbpx
Uutiset

Florence-hurrikaani lähestyy Pohjois-Carolinaa - rannikon kaduilla tulvii

Yhdysvalloissa Florence-hurrikaanin lähestyminen alkaa tuntua Pohjois-Carolinassa. Tuulet ja sateet ovat voimistuneet, ja rannikolla kadut tulvivat paikka paikoin.

Yli 150 000 ihmistä on alueella ilman sähköä.

Florencen voima on edelleen laantunut, ja nyt se on luokiteltu viisiportaisella asteikolla alimman eli ykkösluokan hurrikaaniksi.

Laantumisesta huolimatta säätieteilijät varoittavat, että hurrikaani voi nostaa valtavan tulvan. Yhdysvaltojen kansallinen ilmatieteen laitos on ennustanut, että Florence voi tuoda joillekin alueille Pohjois- ja Etelä-Carolinassa pahimmillaan puolesta metristä metriin vettä.Supertaifuuni lähestyy FilippiinejäFilippiiniläiset varautuvat kuumeisesti supertaifuuni Mangkhutin lähestymiseen. Ylimmän eli luokan viisi taifuunin odotetaan iskevän täydellä voimalla maihin vuorokauden kuluessa.

Taifuunin arvioidaan olevan voimakkain Filippiinejä tänä vuonna riepotelleista myrskyistä. Tuhannet ihmiset ovat paenneet kodeistaan.

Filippiinien pohjoisosassa sijaitsevan Luzonin saaren koilliskolkassa on jo alettu saada esimakua rankkasateista ja voimalla puhaltavasta tuulesta. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tiedossa suuria vahinkoja tai tulvia.

Saaren asukkaat ovat laudoittaneet ikkunoitaan ja sitoneet kattoja, jotta tuuli ei veisi niitä mennessään.

– Sateista tulee voimakkaita, eivätkä tuulet ole vitsi, luonnehtii paikallinen hätätilaviranomainen.

Hänen mukaansa vesi voi nousta neljän kerroksen korkeuteen. Vaarassa ovat varsinkin kevyesti kyhätyt asumukset, jotka ovat yleisiä rannikkoseudulla.

Taifuunin ennustetulla reitillä asuu miljoonia ihmisiä. Filippiineiltä sen odotetaan siirtyvän kohti Kiinan tiheään asuttua etelärannikkoa. Alueella sijaitsee muun muassa Hongkong.

Asiasanat

Menot