Uutiset

Flow Gymnastics näyttää taitonsa Lausannen Gymnaestradassa

Joka neljäs vuosi järjestetään harrastevoimistelijoiden olympialaiset Gymnaestrada. Tänä vuonna Gymnaestrada pidetään Sveitsin Lausannessa 10.-16.7. heinäkuuta.

Gymnaestrada on maailmanlaajuinen harrastetapahtuma, jossa koko voimistelun kirjo ja kaikki voimistelun upeat lajit ovat mukana. Tapahtumaan on tulossa yli 20 000 osallistujaa yli50 maasta ja kaikista maanosista. Suomesta tapahtumaan osallistuu kolmanneksi suurin joukko, 1 400 voimistelijaa.

Hämeenlinnan Voimisteluseurasta matkaan lähtee 19 naisen Flow Gymnastics -ryhmä. Osa ryhmästä on ehtinyt kokea jo useamman Gymnaestradan, mutta mukana on myös ensikertalaisia.

Vahvistukseksi hämeenlinnalaisryhmä sai neljä nuorta naista Mithrellas-joukkueesta. Ryhmässä voimisteleekin hauskasti kaksi äitiä tyttärineen.

– Voimistelu onkin siitä ihana laji, että sitä voivat harrastaa kaikenikäiset ja vielä yhdessä, kertoo joukkueen voimisteleva valmentaja Anu Vartiainen

Vartiainen on pitänyt huolta siitä, että ohjelma osataan suorittaa huolellisesti ja näyttävästi.

– Koko kesän ajan treenejä on ollut vähintään neljä tuntia viikossa. Ryhmä on hioutunut hienosti yhtenäiseksi ja iloitsee liikunnan riemun välittämisestä tuhatpäiselle yleisölle.

Messukeskuksen halleissa pyörii esityksiä tauotta ja Voimisteluseuran ryhmä esiintyy kolmena eri päivänä. Aikaa reissussa jää myös muiden maiden esiintymisten seuraamiseen ja paikallisiin nähtävyyksiin tutustumiseen.

Seuraavan kerran Gymnaestrada järjestetään neljän vuoden päästä Helsingissä, ensimmäistä kertaa Suomessa. Helsinkiin odotetaan vuonna 2015 noin 25 000 voimistelun harrastajaa 60 maasta. (HäSa)