fbpx
Uutiset

Forssan seutukunta nousussa

Hämeen liiton maakuntajohtajan Juhani Hongan mukaan pitkään talousvaikeuksista ja työttömyydestä kärsineellä Forssan seutukunnalla menee paremmin kuin vuosiin.

-Suuri ilonaihe on, että Forssa on lähtenyt nousuun ja ohittanut monta seutukuntaa. Tehty työ alkaa kannattaa, mutta samalla se tarkoittaa tukien vähenemistä Forssalle.

-Kanta-Häme pärjää mainiosti maakuntien välisessä kilpailussa, ainakin toistaiseksi. Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla menee kohtalaisesti.

Siitä, onko Kanta-Hämeen maakuntaa enää ensi eduskuntakaudella olemassakaan, Hongalla on epäilynsä.

-Tosiasia on, että maakuntien nykyinen lukumäärä (19) ei tule pitkän päälle toimimaan, vaan jokin ratkaisu on löydyttävä.

Hämeen liitto onkin ideoinut keskustelun pohjaksi kahdeksan vaihtoehtoa. Todennäköisimpänä vaihtoehtona Honka pitää sitä, että maakuntajako tehtäisiin ns. ELY 9 -jaon mukaisesti, jolloin kaikki Hämeessä toimivat liitot ja uusimaalaiset liitot yhdistettäisiin.

-Ainoa este sille on se, että se olisi väestöllisesti niin suuri.

-Hyvin kriittinen vaihe on seuraavat eduskuntavaalit ja sen jälkeen perustettava hallitus. Paljon riippuu päähallituspuolueista. Jos keskusta on hallituksessa mukana, (maakunta)remontti on pienempi kuin demareiden ja kokoomuksen johtamassa hallituksessa. Keskustassa on aina oltu kaikkein varovaisimpia rajojen muuttamiseen.

Maakuntajohtaja puhui tiistai-iltana Hämeenlinna-Seuran syyskokouksessa. (HäSa)

Menot