Uutiset

Forssan talous tasapainossa

Forssan viime vuoden tilinpäätös on tasapainossa, sillä tilikauden tulos on 600 000 euroa plussalla. Verotulot kasvoivat 3,5 prosenttia ja valtionosuudet peräti 11,1 prosenttia.

Kertynyttä ylijäärää on nyt Forssan taseessa yhteensä 8,7 miljoonaa euroa.

Asukasluku laski

Kaupungin asukasluku jatkoi laskuaan. Vähennystä oli 71 henkeä. Työllisyystilanne sen sijaan parani, sillä työttömyysprosentti pieneni vuoden aikana yhdellä prosenttiyksiköllä.

Kaupungin merkittävin rakentamiskohde oli Forssan yhteislyseon peruskorjaus, joka valmistui loppuvuonna. Se tuli maksamaan 5,8 miljoonaa euroa.

Forssan vanhustenhuolto siirtyi viime vuoden alkupuolella laitoshoidosta asumispalveluihin ja tehostettuun palveluasumiseen. Kaupunki hankki 60 tehostetun palveluasumisen paikkaa yksityiseltä yritykseltä.

Suurkunta tarpeen

Forssa katsoo, että kuntarakenneuudistusta tarvitaan palvelujen turvaamiseksi. Kaupunki kannattaa koko Lounais-Hämeen suuruista kuntaa. Kaupunginvaltuusto antaa lausuntonsa asiasta 16. huhtikuuta.

Samassa kokouksessa päätetään Forssan osalta myös koko Lounais-Hämettä koskevasta hyvinvointikuntayhtymästä.

Forssa aikoo kehittää myös omaa palvelutoimintaansa ja johtamista. Sitä varten on aloitettu hanke, joka jatkuu vuoden 2016 loppuun saakka.