Uutiset

Forssan Venho: Seudulle on luonnollista olla yhdessä

Forssan kaupunginjohtajan Tapani Venhon mielestä kuntaesitys on Forssan seudun osalta yllätyksetön ja odotusten mukainen.

-On aika luonnollista, että Forssan seudun viisi kuntaa ovat yhdessä. Hyvä asia on lisäksi, että Forssan ja Salon välissä olevaa Someron kaupunkia esitetään joko Forssaan tai Saloon.

Venho kertoo, että Somero on jo mukana selvityksessä, jota seutu tekee yhteisen sosiaali- ja terveystoimen kuntayhtymän perustamiseksi.

-Tarkoitus on, että tällainen kuntayhtymä perustetaan, jos kuntauudistus ei etenekään nopeasti.

Someron liittyminen suotavaa

Somero on mukana selvityksessä, muttei ole tehnyt päätöstä liittymisestä kuntayhtymään. Venho sanoo, että Forssan seudun kannalta olisi suotavaa, että Somero liittyisi Forssaan tai kuntayhtymään.

-Forssan seudulla on 36 000 asukasta, joten olemme pienehkö tekijä kuntaliitosten jälkeenkin. Somero toisi 10 000 asukasta lisää.

Venho sanoo, että Forssan kaupunki suhtautuu myönteisesti kuntaliitoksiin, mutta seudun muilla kunnilla on varauksellisempi kanta.

-Monelle kunnalle itsenäisyys on itseisarvo.

Venho huomauttaa, että kuntaliitoksista on turha odottaa taloudellista hyötyä lähivuosina. Ne tulevat vasta pidemmällä aikavälillä.

-On varauduttava 2020-lukuun, jolloin esimerkiksi väestön ikärakennemuutos on toteutunut.

Mainos