fbpx
Uutiset

FoSu pudotti Steelersin takaisin maan pinnalle

Edellisessä pelissään kotihallissaan Iittalassa kymmenen maalin voiton Tiikereistä ottanut Hämeenlinnan Steelers putosi tylysti maan pinnalle Forssassa keskiviikkona. Voitollaan salibandyn divarin kärkeen noussut Forssan Suupparit rökitti hämeenlinnalaisia lukemin 7-2 (0-0, 3-1, 4-1). Steelersillä on nyt kasassa kymmenestä pelistä yhtä monta divaripistettä ja se on sarjataulukossa sijalla kahdeksan.

-FoSu oli parempi, sillä pelimme oli vain puolittaista tekemistä, emmekä ansainneet tästä pelistä yhtään mitään, Steelersin valmentaja Jarno Saarenkanta myönsi.

Ottelun avauserä päättyi salibandypeliksi harvinaisesti maalittomana. Paikkoja oli molemmilla, mutta sekä nuorten maailmanmestaruuden keväällä voittanut forssalaisvahti Tomi Aaltonen että vieraiden Juha Jokinen torjuivat kaiken.

Toisen erän alussa Steelers siirtyi 1-0-johtoon, kun Aleksanter Ihalainen syötti ja Sami Saarinen maalasi. FoSu iski takaisin lähes välittömästi Teemu Aaltosen häkillä.

Kun erää oli käyty viisi minuuttia, joutui Steelersin veräjänvartija Jokinen jättämään kentän väännettyään nilkkansa. Vamman vakavuudesta ei Steelers-leirissä pelin jälkeen osattu sanoa mitään.

Jokisen tilalle tullut Ilari Nykänen joutui taipumaan toisessa erässä kahdesti, kun Aaltonen ja Matti Moisander osuivat.

Kolmatta erää oli pelattu tasan puolet, kun FoSu tuuletti neljättä maaliaan (Sami Romu). Steelers kavensi vielä rankkarissaan erän alussa epäonnistuneen IIro Nurmisen maalilla, johon syötön antoi Jussi Korhonen, mutta sitten FoSu upotti pikatahtiin kolme maalia ( Moisander ja Juha Laitila kahdesti) ja homma oli taputeltu.

Aivan pelin viime hetkillä Steelersin kapteeni Kaj Palmroth ajettiin punaisella kortilla ulos, kun hän turhautuneena teloi FoSun Laitilaa.

Vaikka Steelers pelin selvästi hävisikin, oli sen otteissa paljon hyvääkin. Siitä todisteena on se, että FoSun parhaana palkittiin maalivahti Aaltonen, joka torjui 29 kertaa. Steelersin veskarit selvisivät 21 torjunnalla.

Valmentaja Saarenkanta oli huolissaan erityisesti ykköskenttänsä otteista.

-Kankaanpään Timon ja Palmrothin Kaitsun kentälliset pystyivät pelaamaan ja voittivat maalipaikatkin, mutta ykköskenttä (Ville Neitola-Elias Juppala, Miro Maunula-Alaksanter Ihalainen-Jussi Korhonen) hävisi maalipaikat 6-13 ja otti neljä omiin, Saarenkanta sanoi.

FoSu ei ole turhaan divarin kärjessä. Erityisesti sen hyökkäyspeli on erittäin vahvaa. Divarin pistepörssin kärjessä on fosulaisilla kolmoisjohto: Juha Laitila 23+10=33, Teemu Aaltonen 16+13=29 ja Sami Romu 18+8=26. (HäSa)

Menot