Uutiset

Franssila ratkaisi kymmenen sekuntia ennen loppua

Hämeenlinnan Pallokerho pääsee yrittämään nuorten jääkiekkoliigan välieräsarjan katkaisua sunnuntaina Raumalla. HPK otti toisen kiinnityksen loppuottelupaikkaan kaatamalla Lukon lauantaina Ritariareenassa tiukkojen vaiheiden jälkeen numeroin 2–1 (0–0, 0–1, 2–0).

Pitkään näytti siltä, että HPK ja Lukko hakevat viime torstain tavoin ratkaisua jatkoajalta. Kerhon puolustaja Miika Franssila oli kuitenkin toista mieltä. Hän seurasi Mikko Lahtelan laukauksesta tulleen paluukiekon ja laukoi voittomaalin ajassa 59.50.

– Oli sen verran vähän aikaa jäljellä, että ajattelin mennä vain täysillä maalille. Karat tulivat maalin eteen ja sai iskeä kiekon tyhjiin, tyytyväinen voittomaalin tekijä hymyili.

HPK hallitsi ottelua, mutta joutui Sameli Ventelän virheen jälkeen takaa-ajajaksi, kun Joni Nikko onnistui maalinteossa. Kerho iski tasoituksen kolmannen erän alussa, kun Ville Järveläinen iski kiekon maaliin Petteri Nikkilän ja Robert Leinon syötöstä.

Kerho sai kiekon maaliin jo kolmisen minuuttia ennen Franssilan voittomaalia. Maali kuitenkin hylättiin, koska HPK:n miehiä oli Lukon maalivahdin alueella.

– Oli siellä varmaan meidän pelaajia, mutta aikamoisessa Lukko-pelaajan niskalenkissä. Ei sieltä päässyt pois, kommentoi HPK:n päävalmentaja Olli Salo tilannetta.

Salonkin mielestä HPK oli ottelussa niskan päällä, mutta hän toivoi omiltaan lisää suoraviivaisuutta.

– Meinasimme taas tehdä vastustajan maalivahdista sankarin. Määrätyllä tavalla pitäisi olla tylympi. Oli tilanteita, joissa olisi pitänyt tehdä itse ratkaisuja, eikä siirrellä. Lukon maalin jälkeen oli sellainen vaihe, että Lukko sai lisää intoa, Salo mietti.

Kerhon peli perustuu kiekonpitämiseen, mutta päävalmentaja haluaa tiettyihin tilanteisiin myös erilaista pelaamista.

– Välillä paine pitää vain purkaa harkitulla siirrolla keskialueella. Liialla kiekonpitämisellä ei pidä antaa vastustajalle paikkoja, Salo painotti.

Lukko ja HPK kohtaavat neljännen kerran sunnuntaina.

– Seuraava peli tulee nopeasti. Meidän pitää valmistautua huolella ja olla yhtä nälkäinen kuin lauantaina. Uskon, että meiltä löytyy vielä enemmän, Salo lupasi. (HäSa)

Asiasanat