Uutiset

FT Steelers murskaavan ylivoimainen kotikentällään

Sipoolainen ÅIF tuli Divarin salibandyotteluun Iittala-halliin varmasti aivan erilaisin odotuksin miltä lopputulos lopulta näytti.

Maalivahti Fredrik Hollstenin piti olla kotijoukkue Steelersille todellinen muuri, jonka ohittamiseen olisi tehtävä hurjasti töitä. Maalivahtitilaston ykkönen oli hyvin peliin lataantuneelle jäljittäjälaumalle kuitenkin kuin reikäjuustoa. Kahdestatoista vedosta Hollsten torjui vaivaiset seitsemän ja joutui tekemään tilaa 5–0-tilanteessa Tuomas Leinolle.

Paljon paremmin ei tolppien välissä alkanut kakkosvahdinkaan ottelu. Timo Johanssonin 6–0-ylivoimamaalin lisäksi Leino joutui Kaj Palmrothin yliajamaksi mutta pystyi kuitenkin jatkamaan ottelun loppuun asti.

Kentän toisessa päässä Ilari Nykänen puolestaan esitti perusvarman pelaamisensa lisäksi muutaman huipputorjunnan. Yhteensä 29 kertaa ottelussa torjunut Nykänen oli yksi Steelersin onnistujista ja sai myös päävalmentaja Petri Kemppaiselta kehuja.

– Kyllähän Nykänen oli helvetin hyvä. Välillä ihmettelin, mistä Ilari ne pallot saikin kiinni. Illun valinta pelaavaksi maalivahdiksi oli tänään onnistunut.

Ratsula pettymys

ÅIF esitteli ottelussa myös uuden hankintansa Kari-Matti Ratsulan. SSV:n monivuotinen luottopuolustaja oli kuin varjo entisestään vikkelien Steelers-hyökkääjien ohittaessa seitsemän Suomen mestaruuden miehen oikealta ja vasemmalta. Ratsulalla taisi painaa jalkojen lisäksi myös muut ruumiinosat, kun Steelers takoi taululle tylyt 12–4 (6–1, 3–1, 3–2) -lukemat.

– Olen ennenkin nähnyt Ratsulan paluun, kun itse pelasin. Silloin hänellä oli 15 kiloa liikaa eikä nytkään tainnut paljoa puuttua. Ratsulalla on hyvä veto ja hyvä näkemys, mutta en minä ainakaan nähnyt koko äijää kentällä. Kyllä Divarissa joutuu töitä tekemään, että pystyy pelaamaan, täräytti Kemppainen.

Vasta kauden neljännen tappionsa kärsinyt ÅIF onnistui neljästi maalinteossa, mutta jätti kokonaisuudessaan todella vaisun kuvan itsestään. Suurin syy vieraiden heikkoon esitykseen oli kuitenkin energinen ja yritteliäs Steelers. Kemppaisen suojatit olivat selvästi käyttäneet harjoittelujakson hyödykseen ja se näkyi kentällä.

– Taisimme tehdä viime viikolla jotain oikein. Me olimme koko 60 minuuttia aika hyviä. Pääteemamme oli oman pään kiinteys, taistelu ja tahto. Vaikka teimme 12 maalia, olimme joukkueena valmiita tekemään oman pään eteen töitä.

Tehokkaimpia pelimiehiä Steelersistä olivat pistepörssin kärkipaikkaansa entisestään vahvistanut Sami Saarinen (2+2), yhdellä kädellä rankkarista 12–3-maalin viimeistellyt Timo Johansson (2+2) ja Aleksanteri Ihalainen (2+1), joka oli mukana kolmessa kotijoukkueen neljästä ensimmäisestä maalista.

Vikkeläjalkainen ykkösketjun laitahyökkääjä Saarinen nautti selvästi pelaamisestaan.

– Tuntui siltä, että pelaaminen oli Saariselle taas tänään todella helppoa. Kyllähän valmentajaa lämmittää se, että tällaisia äijiä kuin Saarinen pelaa omassa joukkueessa, kehui Kemppainen tähtihyökkääjäänsä.

Welhot seuraavaksi

Steelers jatkaa kotiotteluidensa sarjaa heti sunnuntaina kuopiolaista SB Welhoa vastaan.Se voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen syyskuussa vieraissa 4–3.

– Meillä on edessä lyhyt valmistautuminen huomiseen. Vastustajan valmentaja on puhunut, että he juoksevat meiltä jalat alta. Huomenna jatkamme aktiivista pelaamistamme. Jos pelaamme näin kuin tänään pelasimme, Welhot eivät pysty meitä haastamaan, vastasi Kemppainen hänelle heitettyyn haasteeseen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic