Uutiset

FT Steelers tähtää liigaan Petri Kemppaisen johdolla

Hämeenlinnalaisen salibandyn ykkösseura FT Steelers ei ujostele ensi kauden tavoitteessaan – seura tavoittelee suoraa nousua salibandyliigaan. Steelers lähtee tavoittelemaan nousupaikkaa uuden päävalmentajansa Petri Kemppaisen johdolla.

-Meillä oli putoamisen jälkeen kirkkaana mielessä olla liigassa takaisin kahden vuoden sisällä. Siitä on nyt yksi vuosi käytetty, joten meillä on ensi kausi aikaa lunastaa puheet. Liiganousu on selvä tavoite, myöntää Steelersin puheenjohtaja Jani Rantanen.

Viimeiset seitsemän kautta vuonna 1996-97 syntyneitä junioreita valmentanut Kemppainen lähtee mielellään talkoisiin mukaan.

-Haluan valmentajana haasteita ja mielelläni yritän tavoitella yhteisiä tavoitteita joukkueen kanssa. Mitään ei kuitenkaan tule ilmaiseksi, vaikka paperilla olisi kuinka paljon tahansa nimiä. Meidän pitää tehdä veljesten kanssa kovaa työtä, Kemppainen sanoo.

-Joukkueessa on paljon hyviä poikia. Nyt meidän pitää saada jepet tekemään mitä haluamme, uusi valmentaja jatkaa.

Kemppaisen valmennustiimissä jatkaa Steelersiä viime kaudella Jarno Saarenkannan syrjään vetäytymisen jälkeen valmentanut Mikko Koivistoinen.

Huhtikuussa käyntiin

Steelers aloittaa syksyllä käynnistyvään kauteen valmistautumisen maanantaina huhtikuun 16. päivä. Joukkueen fysiikkavalmennuksesta vastaa Kurt Palmroth.

-Joukkueella on neljä kertaa viikossa ohjatut harjoitukset ja yksi omatoiminen puntti. Sekä joukkueen että valmentajien halusta harjoittelemme kesälläkin salissa. Yksi päivä on varattu salille, joka on minun ja Koivistoisen Mikon vastuulla. Kurre hoitaa yhdessä veljensä Kajn kanssa fysiikkapuolen, Kemppainen valottaa.

Kemppainen haluaa tuoda joukkueeseen lisää urheilullisuutta.

-Haluan että treenaamme kovaa ja uskallamme harjoitella. En halua arvostella tietenkään ketään, mutta viime vuonna jotenkin tuntui, ettei pelien aikaan uskallettu harjoitella. Meidän pitää mennä ylälevelillä ja harjoitella SM-tasolla. Nouseminen ja seuraava kausi vaatii sitä, valmentaja muistuttaa.

Kemppaisella on jo mielessä, millaista peliä hän haluaa joukkueensa pelaavan.

-Meillä ei ole joukkueessa yhtään hidasta poikaa. Haluan peliin vaihtelevaa tempoa sekä puolustamiseen että hyökkäyksiin lähtöihin. Lisäksi haluan peliin rohkeutta. Pelaajat ovat nuoria poikia, joilla on vasta kolmas kausi aikuisten peleissä, mutta pelätä ei saa, Kemppainen listaa.

Johansson takaisin

Steelersin joukkueen rakennus on hyvässä vauhdissa. Seuralla on sopimus kahdentoista pelaajan kanssa, ja aika monen muun viime kauden pelaajan kanssa asiat ovat jo pitkällä. Steelers julkaisi maanantaina kovan luokan paluumuuttajan, kun viime kauden Nokian Krp:ssä liigaa tehoilla 19+20=39 tahkonnut Timo Johansson palasi hämeenlinnalaisten riveihin.

-Tuttuun porukkaan on helppo palata takaisin. Vuoden olin pois, mutta aika paljon rinnalla on samoja kavereita. Täällä on kova halu nousta takaisin liigaan, ja itselleni seura on ollut lähellä sydäntä jo Trackerista lähtien, Johansson kertoi syitä paluulleen.

Johansson on täysillä mukana seuran liigatavoitteessa.

-A-nuoret nostimme kerran, joten nostetaan nyt miehetkin. Se tehtiin viimeksikin samojen pelaajien kanssa, hän sanoi.

Steelers on saanut pidettyä joukkueessa viime kauden avainpelaajia kuten Iiro Nurmisen ja Sami Saarisen. Varmasti viime kauden joukkueesta ovat pois lopettanut Jussi Korhonen, Santeri Mäkelä ja Jesse Nirkko. (HäSa)

Päivän lehti

27.1.2020