Uutiset

FT Steelersin naisten toivo elää

FT Steelersin pieni oljenkorsi naisten salibandyn 1. divisioonassa säilymiselle säilyi, kun joukkue voitti kotihallissaan Lohjan Salibandyn 3–1. Steelers välttää suoran putoamisen ja nousee karsijan paikalle, jos se voittaa viimeisen kotipelinsä ja LoSB häviää omat kaksi otteluaan.

Ainakin sunnuntaisen kohtaamisen perusteella Steelersin paikka sarjataulukossa kuuluisi olla LoSB:a ylempänä, sen verran hyvin kotijoukkue kamppailua hallitsi. LoSB tosin oli liikenteessä vain yhdeksällä kenttäpelaajalla, mikä varmasti vaikutti pelin kulkuun.

Steelersin päävalmentajan Toni Kankaanpään mukaan hänen suojattinsa olivat oudon tilanteen edessä, kun he pääsivät hallitsemaan peliä pallollisesti.

– Vastustaja pelasi hyvin matalalla, koska heillä oli vain vähän pelaajia. Meillä meni ensimmäinen erä opetellessa, kuinka palloa pidetään ja liikutetaan, Kankaanpää kuvaili.

Avauserässä Steelers sai vain kaksi laukausta maalia kohti. Niistä toinen upposi sisään, kun Meri Mäkinen onnistui Anu Tapperin syötöstä. Toisessa erässä vetoja tuli jo rutkasti enemmän, mutta maalinteossa Steelers onnistui vain kerran ylivoimalla Nette Aholan annettua hyvän syötön Iida Hastille maalin eteen. Päätöserässä Jessika Lindroos veivasi vielä viimeisen sinetin LoSb:n verkkoon.

– Joukkue pelasi hyvän pelin, vaikka maalinteossa oli edelleen tuskaa. Erityisesti Anu Tapper teki juuri niitä asioita, joita valmennus pyysikin, Kankaanpää kiitteli joukkueensa parhaana palkittua hyökkääjää.

Steelersillä on jäljellä vielä yksi kotiottelu 2.3. Porin Karhuja vastaan. Ensi viikonloppuna selviää, jääkö viimeiselle kierrokselle panosta, kun LoSB pelaa toiseksi viimeisen pelinsä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

2.4.2020