fbpx
Uutiset

FT Trackers lähti liigasta

Helsinkiläinen M-Team on uusi joukkue salibandyliigassa, hämeenlinnalainen FT Trackers entinen.

M-Team pudotti Trackersin sarjaporrasta alemmas liigakarsinnoissa voitoin 3-1. Ratkaisevan voittonsa helsinkiläiset hakivat lauantaina Iittala-hallista.

Trackers ei johtanut peliä kertaakaan. Se nousi toisen erän alussa rinnalle (2-2), mutta sen jälkeen peli lähti parissa minuutissa ratkaisevasti lapasesta. M-Team teki kolme maalia pikatahtiin, kun Trackersin peli oli tovin lähes täysin sekaisin.

Kolmannessa erässä (51.36) Riku Reunamäki (2+0) vei joukkueensa rankkarimaalillaan jo 8-4-johtoon, mutta vieläkään ei Trackers antautunut. Se nousi maalin päähän ja sai viimeisellä minuutillakin vielä pari kunnon hässäkkää Petri Leschin vartioimalle M-Teamin maalille. Lesch kuitenkin kesti ja nosti joukkueensa liigaan.

-Pienestä oli kiinni. Taas annoimme vastustajalle liikaa siimaa. Puolustuspelimme ei onnistunut niin kuin olisi pitänyt, tuumi Trackersin pettynyt kapteeni Kaj Palmroth.

Hän myönsi, että liigakarsintojen pelaaminen oli täysin erilainen kokemus kuin liigapelit.

-Kova kokemus ja minulle ensimmäinen. Meillä oli mollivoittoinen kausi, kun taas vastustaja oli kauden aikana voittanut paljon.

Trackersin päävalmentaja Jani Blad myönsi, että putoaminen ottaa koville.

-Lommo tulee eliniäksi tästä kylkeen. Ei sille mitään mahda. Mutta tämä on urheilua, Blad mietti.

-Kovan hinnan maksoimme tänään toisesta erästä. Siihen hävisimme ottelun. Maalivahtipelikin ratkaisi. Vastustajan maalivahti oli hyvä, parempi nyt kuin meidän maalivahtimme (Jarkko Saastamoinen).


M-Team iski ?erikoistilanteista

Yksi ratkaiseva ero oli myös erikoistilanteissa. Ala-arvoisesti tuominneet Henri Heinola ja Manu Marttinen vihelsivät kotijoukkueelle kuusi kaksiminuuttista. Vieraat pääsivät puolet vähemmällä. Etenkin kolmannessa erässä tuomarien vihellykset suosivat M-Teamia ja kuumensivat kotijoukkuetta.

M-Team teki kolme maalia ylivoimalla, yhden rankkarilla ja yhden alivoimalla. Trackers teki kolmella ylivoimallaan kaksi maalia.

-Tuomaritoiminta harmittaa, mutta eivät he tätä sarjaa ratkaisseet. Parempi joukkue voitti tämän sarjan, Blad myönsi.

Trackersin paras teho lepäsi odotetusti Timo Johanssonin (3+0) ja Risto Parikan (1+3) harteilla. Janne Salonen (1+1), Arttu Ahonen ja Mikko Ruokolainen onnistuivat myös maalinteossa. Nuoriso-osastolla oli hiljaisempaa, mutta eihän sitä pidä ihmetellä liigakarsinnan katkopelin kaltaisessa paineessa.

M-Teamin paras tehokaksikkona hääräsi puolestaan Lasse Lundström (3+1)-Antti Itkonen (0+4).

Hämeenlinnalaisjoukkue menetti parin kauden aikana pari kentällistä kärkipelaajia, joten liigapaikan menettämistä ei voi pitää järin suurena ihmeenä. Ei sellaista kuppausta kestä mikään seura vaurioitta.

-Kausi oli haastava. Aleksanteri Ihalaisen loukkaantuminen oli meille kova isku ja loukkaantumisia tuli muutenkin paljon. Totuus on, että niskalaukaus oli odotettavissa, Blad pohti.


Lyhyt visiitti ?divisioonaan

Palmroth vakuutti, että Trackers ei kauan viihdy divisioonassa.

-Se on vain väliaikaista, kestää ensi kauden. Meillä nuoret saivat jo nyt liigassa isoja pelejä. Tämä oli ylivoimaisesti rankin kauteni, mutta myös mielenkiintoinen. Sain pelata nuorten kaverien kanssa. Siellä on ihan huikeita tapauksia ja osasta heistä kuullaan varmasti vielä paljon, kapteeni selvitti.

Myös Blad valoi uskoa parempaan tulevaisuuteen.

-Seuran taustat on saatava kuntoon. Meillä on hyviä nuoria pelaajia. Heidät pitäisi saada jatkamaan Trackersissa ja muutenkin pitäisi pystyä taas kilpailemaan peliäijistä. (HäSa)

Menot