Uutiset

Futiksen riemua Pullerin kentillä

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran junailema juniorien Cumulus-turnaus ei ollut joukkueiden ja pelaajien määrältään yhtä suuri tapahtuma kuin joskus ennen, mutta edelleen Pullerin kentät todistivat viikonloppuna kunnioitettavan mittavaa jalkapallotapahtumaa.

Pelaamisen riemusta nautti tällä kertaa 86 joukkuetta, joissa oli noin tuhat pelaajaa.

Ottelut pelattiin 13 kentällä ja pelejä oli kaikkiaan 269.

– Väkeä täällä riittää. Päivittäin paikalla on ainakin 1500 ihmistä, kertoo HJS:n turnauspäällikkö Jyrki Sopenperä.

Sopenperä oli Pullerilla talkoohommissa ja teki turnausvastaavana pitkää päivää.

– Tämä on minulle kahdeksas vuosi tässä tehtävässä. Lisäksi järjestämme elokuun lopulla Aulanko cupin ja heinäkuussa tytöille tarkoitetun Pumpuli cupin. Tosin tämän vuoden Pumpulin toteutuminen ei ole varmaa. Ilmoittautuneita on toistaiseksi aika vähän.

Pallon perässä kirmasivat kahtena päivänä ikäluokat C14-junioreista vuonna 2007–08 syntyneisiin F-junioreihin. HJS:n turnaukseen osallistuvien ikäluokkien taustajoukoista – lähinnä tietysti juniorien vanhemmista – löytyy myös merkittävä joukko talkooväkeä.

– Ikäryhmillä on turnauksissa omat vastuualueet, Sopenperä kertoo.

Pullerille kyhätyssä ravintolateltassakin riittää vilskettä.

– Viime vuoden turnauksessa meni päivittäin noin 300 ruoka-annosta. Nyt ruokana on kinkkukiusausta ja lauantaina oli makaronilaatikkoa, turnauspäällikkö selvittää.

Sopenperän mukaan Pullerin junioriturnaukseen voisi ottaa mukaan maksimissaan 120 joukkuetta.

– Enempää ei mahdu. Nyt mahdollisuus olisi tehdä 15 kenttää turnauksen otteluihin. Määrä kuitenkin pienenee jonkin verran, kun alueelle aletaan rakentaa pesäpallokenttää.

Selvää on, että turnausten järjestäminen on HJS:lle merkittävä tulonlähde.

– Näinhän se on. En kuitenkaan halua puhua mistään summista, enkä niistä kyllä tiedäkään, Sopenperä tuumaa.

Helsingin IFK:n vuonna 2004 syntyneiden joukkueen vastuuvalmentaja Kalle Kähkönen valmistautui sunnuntaina pelaajiensa kanssa mitaliotteluihin.

– Välierä alkaa kohta ja pojat ovat innoissaan, Kähkönen naurahti tyytyväisen oloisena.

Hänen mielestään Pullerin alue on kiva urheilemiseen.

– Paljon on täällä mahdollisuuksia urheilla. Tosin nurmikentät eivät ole hyvässä kunnossa. tekonurmi on kyllä erinomainen, Kähkönen sanoi.

Turnauksen tuomaritoiminta oli pääosin Hämeenlinnan erotuomarikerhon harteilla. Pienimpien juniorien otteluissa pelinohjauksesta vastasivat HJS:n tytöt.

– Tuomareita ja pelinohjaajia turnauksessa on kaikkiaan 35, Sopenperä kertoo.

Vierasapuakin oli jo perinteisesti Pullerin junioriturnauksessa. Espoon erotuomarikerhon Heikki Tetri oli 70-vuotiaana junioriturnauksen nestori. Tetrillä on kesämökki Hattulassa, joten ei hänen pelireissunsa kovin pitkä ollut.

– Toistakymmentä vuotta olen ollut täällä tuomarina. Aikoinaan turnauksessa oli tuomaripula. Keskustelin järjestäjien kanssa ja tulin auttamaan. Tämähän on hyvää nuorisotyötä, Tetri jutteli.

Viikonlopun turnauksessa Tetri tuomitsi viisi ottelua sekä lauantaina että sunnuntaina.

– Olin ensin pelaajan suomensarjassa, sitten A-valmentaja ja näiden jälkeen olen ollut tuomarina. Kaudessa tulee yhä noin 200 ottelua. Seuraavana on edessä tyttöjen Stadi cup Helsingissä, hän sanoo.

HJS:lta oli turnauksessa mukana tietysti liuta omia joukkueita ja menestystäkin tuli: HJS 2 voitti C14-nuorten liigasarjan. D12-liigasarjassa HJS sinivalkoinen oli ykkönen ja HJS valkoinen kolmas, D13-sarjassa HJS valkoinen oli kolmas ja E10-liigasarjassa HJS valkoinen kolmas. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic