Uutiset

Futispelaajista myös esseiden kirjoittajia

Saksalaisen jalkapallojoukkueen Hertha Berlinin manageri Dieter Hoeness on keksinyt omaperäisen uudistuksen. Hoeness aikoo pistää pelaajansa kirjoittamaan esseitä joukkueen pelin kehittämiseksi.

– On hyvä juttu, että pelaajia pyydetään ajattelemaan työtään vapaa-ajallaan, Hertha-pomo linjaa.

Hoeness ei kuitenkaan pidä siitä, että hänen esittämänsä aloite oli vuodettu lehdistöön. Manageri aikoo löytää ”myyrän”, joka vuosi seuran sisäisen asian julkisuuteen.

Hertha lähti joulutauolle Bundesliigan sijalta viisi. Joukkue on 18 pistettä sarjaa johtavaa Bayern Müncheniä jäljessä. Saksan jalkapallon pääsarjan kevätkausi alkaa 27. tammikuuta.

STT

Robbie Williams haaveilee stand up -koomikon urasta

Ilkeämielinen saattaisi sanoa, että popstara Robbie Williamsin ura on jo tähän asti ollut yhtä stand up -komediaa. Supertähti kertoo joka tapauksessa pohtivansa, siirtyisikö hän musiikin tekemisestä stand up -koomikoksi.

Robbie on myöntänyt, että musiikkiura alkaa kyllästyttää häntä.
Lavakoomikon rooli ei ole Williamsille niinkään kaukaa haettu idea. Hänen isänsä on ollut stand up -koomikko.

– Isäni teki stand uppia vuosien ajan. Ehkä minäkin päädyn vielä siihen. Huomaan joskus lavalla, että musiikki tulee tielle, kun haluaisin vain jutella yleisölle ja saada heidät nauramaan, Robbie tunnustaa.

STT

Ocean’s 11 saanee toisenkin jatko-osan

Hollywood suunnittelee toistakin jatko-osaa menestysfilmille Ocean’s Eleven – korkeat panokset. Leffan nimeksi tulisi loogisesti Ocean’s Thirteen.

Hankkeessa ovat mukana tarinan aiemmista osista tutut tekijät, pääosan esittäjä George Clooney ja ohjaaja Steven Soderbergh. Uutta jatko-osaa kehittelee tuottaja Jerry Weintraub.

Vuoden 2001 Ocean’s Eleven perustui 1960-luvun taitteessa tehtyyn samannimiseen elokuvaan. Alkuperäisessä versiossa mekastivat Frank Sinatra ja hänen kaveriköörinsä Rat Pack.

STT

Pankkivelallisen piinallinen kosto

Kanadalainen mies on osoittanut, että pankkien ei kannata suututtaa asiakasta. Mies keksi pirullisen tavan piinata pankkiaan: hän maksaa pois luottokortin velkaansa muutama pennonen kerrallaan.

Don Rogers onnistui jumiuttamaan Citizen Bankin tietokoneet, kun hän alkoi lyhentää velkaansa kymmenissä pikkusummissa joka päivä.

Rogersilla on myös perustelu protestilleen. Hän ei tahtonut tilitietojensa päätyvän naapurimaahan Yhdysvaltoihin, jonne Citizen Bank ulkoisti luottokorttiensa laskutusta.

– En halua CIA:n tai George Bushin tietävän, montako pakkausta Viagraa ostin viime viikolla tai mille kirkoille annan rahalahjoituksia, mies painottaa.

Pankki reagoi peruuttamalla Rogersin luottokortin. Kapinallinen on kuitenkin pankin päänsärkynä vielä hyvän tovin, sillä hän maksaa 1 000 Kanadan dollarin (720 euron) luottokorttivelkaansa muutama sentti kerrallaan.

Kanadalainen lakitieteen professori Arthur Cockfield arvioi, että Rogersin näkökulmassa on itua.

– Yhä enemmän henkilökohtaisia tietoja kulkeutuu digitaalisessa muodossa ympäri maailmaa. Esimerkiksi kaikki Yhdysvaltoihin lähtevä luottokorttitieto on Yhdysvaltain lain alaista, Cockfield muistuttaa.

STT

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic