Uutiset

Futsalin KKI-50 SM-kulta Lappeenrantaan

Mauri Keskitalo oli mukana hyvässä ja pahassa Futsalin 50-vuotiaiden SM-lopputurnauksen finaalissa sunnuntaina Iiittala-hallissa. 1980-luvulla jalkapallossa HPK:lle maaleja pommittanut Keskitalo teki joukkueensa Willmanstrand IFK:n avausmaalin, mutta vain vähän sen jälkeen joutui katselemaan punaista korttia kaadettuaan läpiajossa olleen vastustajan. WIFK kesti Keskitalon poissaolon kuitenkin hyvin ja nappasi Suomen mestaruuden Lappeenrantaan lopulta rangaistuspotkukisan jälkeen. Varsinainen peliaika WIFK:n ja Kemin Pallotoverit-85:n välillä päättyi 2–2.

Niin kuin hyvään loppuotteluun kuuluu, sunnuntain koitos oli täynnä tunteita. Molemmat joukkueet olivat raivanneet tiensä finaaliin ottamalla murskavoitot välierä-vastustajistaan. Kumpikin halusi lähteä pitkälle kotimatkalle mestaruuspokaali ja seuraavan vuoden turnausisännyys mukanaan. Vaikka ottelu oli välillä karata totiseksikin, niin voittajajoukkueen kapteeni Keskitalon mukaan tärkeintä ikämiespeleissä on kuitenkin hauskanpito.

– Tosi hauskaa on ollut pelata ja meillä on mukana juuri sopivan kokoinen joukkue. Vaihtoon pääsee halutessaan, mutta peliaikaa tulee jokaiselle tarpeeksi. Futsal on hyvää liikuntaa ja totta kai myös voittamisen halu on edelleen verissä, Mane jutteli.

Miestä harmitti finaalin jääminen omalta osalta kesken punaisen kortin takia.

– Osuin mielestäni palloon, mutta ehkä sen jälkeen myös vastustajaan. Kova tuomio, vaikkakin ymmärrän miksi tuomari sen antoi. Harmittaa kuitenkin kun loppukahinat jäivät väliin.

Keskitalo pelaa edelleen myös jalkapalloa ja on mukana valmennuksessakin.

– Asun Kouvolassa ja käyn pelailemassa Kutosen pelejä. Seuraan edelleen jalkapalloa laajemminkin, vaikka en fanaattinen olekaan. MyPa:n peleissä kävin paljon, Keskitalo kertoi.

Parolan Visan turnaus sujui vaisusti

Turnausisäntä Parolan Visa ei saanut voittotiliään auki viikonlopun aikana. Kahden edellisen turnauksen mestari hävisi lauantaina tiukat pelit Helsingin Ponnistukselle ja finaalijoukkue Kemille. Sunnuntaina kotijoukkueen motivaatio ei enää riittänyt taisteluun. Turnauksessa nähtiin monia tuttuja kasvoja vihreän veran puolelta. Mauri Keskitalon lisäksi kentällä viiletti suomalaisen jalkapallon suuria nimiä aina Juhani Himangasta Jukka Ikäläiseen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic