Uutiset

Galleria Kone tahtoo kansainvälistyä

Hämeen ammattitaiteilijoiden yhdistys Ars Häme osallistuu viikonloppuna Tukholmassa järjestettävään kansainväliseen taidetapahtumaan, Supermarket 2011:een.

Tavoitteena on luoda kontakteja muihin taiteilijoihin ja taiteilijajärjestöihin ja käynnistää galleria Koneessa näyttelyvaihtoa ulkomaisten gallerioiden kanssa.

-Mietimme osallistumista jo viime vuonna, mutta silloin aikaa tuntui olevan liian vähän, Ars Hämeen toiminnanjohtaja Sirpa Taulu kertoo.

Kuudetta kertaa järjestettävä Supermarket 2011 on saanut maineen kansainvälisenä verkostoitumistapahtumana. Tapahtumaan osallistuu yli 70 näyttelyasettajaa 25 maasta.

Sirpa Taulun mukaan tapahtuman suosio selittyy sillä, että se on tarkoitettu taiteilijajärjestöille ja taiteilijavetoisille organisaatioille.

-Se on tapaamispaikka, jossa luodaan kontakteja tulevaa näyttelyvaihtoa ja residenssitoimintaa varten. Kun ihmiset tutustuvat ja ystävystyvät, mahdollisten näyttelyiden budjetitkin saadaan pidettyä kohtuullisina, hän sanoo.

Galleria Koneen osastolla esittäytyvät Ars Hämeen jäsentaiteilijat Maija Helasvuo, Mika Karhu, Mikko Myöhänen, Anne Tamminen ja Anssi Taulu. Yhdistyksen hallitus on valinnut heidät hakemusten perusteella ja velvoittanut neuvottelemaan mahdollisesta näyttelyvaihdosta.

Supermarket 2011 -messut pidetään Tukholman kulttuuritalolla 18.-20.2. Tukholmassa pidetään samaan aikaan myös suuret kaupalliset taidemessut.

Suomesta osallistuu Galleria Koneen lisäksi kahdeksan muuta galleriaa ja taideyhteisöä: galleria Huuto, valokuvagalleria Hippolyte, MUU galleria, taiteilijayhteisö Oksasenkatu 11 ja 00130Gallery Helsingistä, Mustarinda-yhdistys Hyrynsalmelta ja taideyhdistys Taidevirasto Pietarsaaresta. (HäSa)