Uutiset

Gallupit tulkitaan oudosti

On kumma, miten gallupeista tiedotetaan. Viimeksi Ihantalassa järjestetystä tilaisuudesta uutisoinnin yhteydessä radiossa toisteltiin kyselyn tulosta, jonka mukaan Karjalan palauttamista kannattavia oli 38 prosenttia ”suomalaisista”. Palauttamisen vastustajiksi mainittiin ”lähes” 60 prosenttia.

Vain pari prosenttiako oli yhteensä niitä, jotka eivät tienneet ja niitä, jotka jättivät vastaamatta? Ei sanottu myöskään sitä, miten kysely oli muuten tehty tai keneltä oli kysytty. Vaikutti tosiaan siltä kuin olisi haluttu tietynlaista tulosta.

Kuitenkin sanottiin, että vanhimmat ja nuorimmat vastaajista kannattivat palautusta. Se on luonnollista, sillä useimmat keski-ikäiset eivät ole kiinnostuneet muusta kuin rahan hankinnasta – toiset välttämättömyydestä ja toiset ahneudesta.

Minusta tuo 38 prosenttia palautuksen kannattajia on aika hyvä tulos, vaikka se olisi kaikista suomalaisista laskettu. Eiväthän keski-ikäiset ole järjestöissäkään aktiivisina. Vasta sitten, kun lapset ovat lähteneet maailmalle, vanhemmat kiinnostuvat syvällisemmistä asioista, muun muassa suvun juurista.

Karjalaisjuuriset nuoret ja lapset kuuntelevat isovanhempiaan ja ajattelevat tulevaisuuttaan. Karjalan kannaksella olisi huikea tulevaisuus suomalaisilla nuorilla, jos Kannas olisi Suomella.

Anneli Ilonen

Hauho

Päivän lehti

25.2.2020