Uutiset

Gatwickin lentokentällä nähty taas lennokkeja – Kenttä suljettiin hetkeksi

Kenttä oli kiinni alle 90 minuuttia ja avattiin uudelleen.
Lennot keskeytettiin perjantai-illalla hetkeksi lennokkihavainnon vuoksi Lontoon Gatwickin lentokentällä. Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA

Lontoon Gatwickin lentokenttä suljettiin perjantaina jälleen hetkeksi. Kentän lähistöllä tehtiin lennokkihavainto, kertoo Reuters.

Lentokentältä tiedotettiin, että kenttä suljettiin varotoimena. Havainto tutkittiin ja kenttä pystyttiin avaamaan uudestaan lentoliikenteelle. Lentoturvallisuus on varmistettu sotilaallisilla toimilla.

BBC:n mukaan kenttä avattiin alle 90 minuuttia lennokkihavainnon jälkeen.

Poliisi ei ole saanut kiinni lennokkien lennättäjiä. Poliisin mukaan lennokkien häirinnässä mikään ei viittaa tällä hetkellä siihen, että kyse olisi terrorismista.

Gatwickin lentokenttä oli suljettuna yli vuorokauden sen jälkeen, kun lentokentällä havaittiin miehittämättömiä lennokkeja keskiviikkoiltana.

Sulkemisesta seurasi kaaos lentokentällä, kun yhteensä yli 120 000 ihmisen matka keskeytyi. Monen ihmisen joulusuunnitelmat muuttuivat.

Gatwick on Britannian toiseksi vilkkain lentokenttä. Tulevina pyhinä arviolta 2,9 miljoonaa ihmistä matkustaa kentän kautta.

Menot