Uutiset

Ginger Spice on arvokasta juhlaseuraa

Ex-Spice Girl Geri Halliwell nähdään Wienin perinteisessä oopperagaalassa 72-vuotiaan Dickie Lugnerin seuralaisena. Ginger Spicen seura ei kuitenkaan ole Lugnerille täysin ilmaista: Halliwell perii seuralaismaksua hieman yli 700 000 euron verran, kertoo BBC.

Miljardööri Lugner on aiemminkin kustantanut itselleen arvokasta juhlaseuraa. Muun muassa Pamela Anderson ja Sophia Loren on nähty gaaloissa Lugnerin kumppaneina.

– Valitsin tänä vuonna Gerin hänen kauniin hymynsä takia. Olen ilahtunut, että saan seuraani suuren tähden, joka on luonut itselleen menestyksekkään uran, miljardööri Lugner ylistää juhlaseuralaistaan.

STT

Puerto Ricosta löytynyt maailman vanhin mies

Guinnessin ennätystenkirja on myöntänyt maailman vanhimman miehen tittelin 113-vuotiaalle puertoricolaiselle Emiliani Mercadolle.

Cabo Rojossa Puerto Ricossa vuonna 1891 syntynyt Mercado on samalla maailman toiseksi vanhin ihminen. Ainoastaan maailman vanhin nainen, 114-vuotias Hendrikje Andel-Schipper, on häntä vanhempi.

Mercado on myös maailman vanhin sotaveteraani. Hän ehti liittyä Yhdysvaltain armeijaan ensimmäisen maailmansodan aikana, vaikka sota loppuikin ennen hänen harjoitusjaksonsa päättymistä.

STT-AFP

Vanhakin koira oppii uusia temppuja

Jatkuvan harjoittelun ja vitamiinipitoisen ruokavalion kanssa viihtyvät koirat säilyttävät henkisen vireystilansa paljon paremmin kuin mitä tahansa ruokaa popsivat runsaasti makuuasennossa aikaansa viettävät hauvat, kertoo ikääntymistä tutkivan säätiön rahoituksella tehty kartoitus.

Koirat, jotka joko treenaavat säännöllisesti tai syövät oikeanlaista ruokaa, oppivat uusia temppuja helpommin kuin laiskat ja lihottavaa muonaa ahmivat lajitoverinsa. Paras oppimiskyky on niillä koirilla, joiden elämän täyttävät sekä harjoittelu että hedelmien ja vihannesten terveellinen popsiminen.

– Koirien ja ihmisten ravinnontarpeessa on niin paljon samoja piirteitä, että tutkimustuloksiamme voi osittain soveltaa myös ihmisiin, tutkija Molly Wagster toteaa.

Tutkimus osoittaa, että koirat voivat ikääntyessään kehittää muistiaan ja oppimiskykyään samalla tavalla kuin ihmisetkin.

– Oikea ruokavalio ja säännölliset virikkeet, joita voisi verrata vaikka säännöllisiin koulupäiviin, parantavat selvästi eläinten aivotyöskentelyä, vakuuttaa tutkijaryhmään myös
kuulunut Elizabeth Head.

Tutkimuksessa oli mukana 48 koiraa, jotka olivat tutkijaryhmän tarkkailussa kahden vuoden ajan.

STT

Lätkäfaija yritti kuristaa valmentajan

Vaikka NHL-liigassa on yhtä hiljaista kuin surullisenkuuluisassa huopatossutehtaassa, pyörivät jääkiekon juniorisarjat Kanadassa kuin Galileo Galilein maapallo hurjimmillaan.

Torontossa yhdeksänvuotiaan kiekkoilijan isä poltti päreensä oikein kunnolla valmentajan siirrettyä pojan pois pelaavista kentällisistä, eli niin sanottuun vilttiketjuun. Isä tunkeutui valmentajan läheisyyteen ja yritti kuristaa tämän.

– Paikalla olijat yrittivät estää isän väkivaltaisen toiminnan, mutta siinä he eivät onnistuneet ennen kuin valmentaja kaatui päällekarkauksen johdosta maahan, Toronton poliisi kertoo.

Valmentaja pystyi kaikesta huolimatta jatkamaan joukkueensa käskijänä ottelun loppuun asti. Innokas isä puolestaan pääsee tuomioistuimen eteen kertomaan poikansa jääkiekkoharrastuksesta.

Kanadassa on raportoitu useita jääkiekkojunioreiden vanhempien häiriökäyttäytymisiä. Erään 11-vuotiaan pelaajan äidillä esimerkiksi on porttikielto Toronton kaukaloiden liepeille. Sen hän tienasi paljastamalla rintansa ja heiluttelemalla niitä tarkoituksenaan sotkea poikansa joukkueen vastustajan peliä.

STT-Reuters

Kim Basinger pettää valkokankaalla presidenttiä

Kim Basinger on on pestattu esittämään Amerikan presidentin vaimoa elokuvaan The Sentinel. Gerald Petievichin romaaniin perustuvassa elokuvassa presidentin rouva muhinoi estottomasti henkivartijansa kanssa. Tiedustelupalvelun leivissä olevaa turvamiestä esittää Michael Douglas.

Trilleri huipentuu epäilyyn siitä, että Douglasin esittämä agentti on mukana presidentin murhaa hautovassa salaliitossa. Toista epäillyksi joutuvaa tiedustelupalvelun työntekijää esittää Kiefer Sutherland.

STT-DPA

Päivän lehti

5.7.2020