Uutiset

Gintaras Savukynas Cocksin päävalmentajaksi

Riihimäen Cocks on solminut 2+2-vuotisen valmentajasopimuksen liettualaisen Gintaras Savukynaksen kanssa. 45-vuotias Savukynaus on viimeksi toiminut Norjalaisen Bergsøy IL:n toiminnanjohtajana, käsipallojaoston koordinaattorina ja miesten joukkueen päävalmentajana.

Pitkän käsipallouransa aikana Savukynas on itse pelannut ammattilaisena Liettuassa, Islannissa, Sveitsissä ja Norjassa. Hän on pelaajana osallistunut vuonna 1997 MM- ja vuonna 1998 EM-lopputurnaukseen Liettuan maajoukkueen kanssa.

Valmentajana liettuaa, englantia, venäjää ja norjaa puhuvalla Savukynaksella on kokemusta Liettuasta, Valko-Venäjältä, Islannista sekä Norjasta. Isoimpina meriitteinään hänellä Liettuan miesten maajoukkueen päävalmentajan pesti vuosina 2009–2014 ja BGK Meshkov Brestin päävalmentajan työ vuosina 2010–2012.

– Savukynaksen kautta pyrimme viemään Cocksia jälleen askeleen ammattimaisempaan suuntaan. Seurassamme on nyt kahden uuden työntekijän myötä neljä täysipäiväistä henkilöä töissä, sanoo seuran puheenjohtaja Jari Viita Riihimäelle vakituisesti asumaan muuttavasta Savukynaksesta.

Riihimäen Cocksin organisaatiossa toukokuun alussa aloittaa uusi toiminnanjohtaja Tommi Lindroos. Hänen lisäkseen seuran palkkalistoilla on 12–19-vuotiaista vastaava valmennuspäällikkö Jaakko Horelli ja alle 12-vuotiaista vastaava juniorivastaava Roni Syrjälä.

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic