fbpx
Uutiset

Goesch uusi Vanajanlinnan voittonsa

Turun Urheiluliiton maajoukkuetriathlonisti Henrik Goesch oli viimevuotiseen tapaan nopein Finntriathlon-sarjan avauskilpailussa Vanajanlinnalla. Tällä kertaa lähimmät haastajat jäivät hyvän välimatkan päähän jo varhain.

Goesch karkasi miesten yleisen sarjan lähdössä jo uinnissa omille teilleen. 750 metrin uinnin jälkeen lähimpänä reilun minuutin päässä ollut Juuso Manninen putosi 20 kilometrin pyöräilyosuudella kärkikamppailusta, kun taas Koiviston Iskun Jarmo Rissanen polki itsensä vain 50 sekunnin päähän kärkimiehestä. Viiden kilometrin juoksupätkällä Goesch piti asemansa ja saavutti pikamatkan maaliviivan ainoana alle tunnissa, ajalla 59.43.

– Uinnissa ei ollut ketään lähellä, ei kannata väkisin ruveta odottamaan ketään, hyvänä uimarina tunnettu Goesch jutteli kisan jälkeen.

– Uinti oli hyvä ja pyöräilyreitti oli mukava. Toiseen suuntaan oli ylämäki, mutta takaisin tullessa tuuli mukavasti. Juoksu oli hyvä perusjuoksu, turkulainen kertasi matkantekoa.

Pitkälle olympiamatkalle kansainvälisesti keskittyvä huipputriathlonisti nautti kisaamisesta Vanajanlinnan idyllisissä maisemissa. Kylmä vesikään ei haitannut Goeschiä.

– Sprinttiä on aina mukava kisata, ja täällä on hienot reitit, kuten sprintille sopiva, vähän tekninen pyöräreitti.

Toissa vuonna ensimmäisen Vanajanlinnan triathlonin voittanut kuopiolainen Jarmo Rissanen on kakkossijansa myötä Finntriathlonin #kerääkokosarja-kilpailun kärjessä kauden avauksen jälkeen, sillä Goesch kiertää enemmän kansainvälisiä kisoja.

Puolimatkan miehenä itseään pitävä Rissanen oli tyytyväinen suoriutumiseensa sprintissä, jossa peesaaminen oli sallittu.

– Tässä oli pitkä uinti ja peesisallittu pyöräily, siinä mielessä meni hyvin tälle matkalle. Ajattelin, että tässä kilpailumallissa kolmen joukkoon on hyvä. Tietysti Goesch on ylivoimainen. Hän on niin hyvä uimaan ja maailmanluokan kaveri näillä matkoilla, Rissanen tunnusti.

#Kerääkokosarjan kärjessä lähin uhkaaja, niin ikään kuopiolainen, mutta samaa porilaisseuraa edustava Tuukka Miettinen on yli kahden minuutin päässä Rissasesta. Kokonaiskisassa ratkaisee viiden kilpailun yhteenlaskettu aika.

Naisten kilpailussa viime vuoden voittaja, Triathlon Club Heinolan Mira Leskinen johti kilpailua juoksuosuuden alkuun asti. Sitten Triathlonsuomen Anni Antikainen karkasi, ja Heidi Hyvärinenkin nousi vielä Leskisen ohi kolmanneksi.

– Miralle jäin uinnissa sen verran kuin ajattelinkin jääväni. En uskonut saavani häntä pyörällä kiinni, mutta hyvä, että sain, niin ajoimme yhdessä loppuun. Juoksussa tiesin, että takaa tulee kovia menijöitä, niin piti juosta sen verran reippaasti. Ei päässyt löysäilemään yhtään, Antikainen kertoo.

Viime vuonna Vanajanlinnalla ensimmäistä kertaa kilpaillut tamperelainen antaa myös kehuja kilpailuympäristölle.

– On kyllä ihan huippuolosuhteet, että kelpaa olla ja mennä. Reitit ovat myös sillä tavalla kivat, että pyöräily on monena kierroksena, mikä on sprinttimatkoilla olennaista, Antikainen kuvailee.

Asiasanat

Menot