Uutiset

Golden State nappasi toisen peräkkäisen mestaruuden

Helsinki/Cleveland
09.06.2018, 08:36

Urheilu-uutiset

Golden State Warriors on voittanut toisen peräkkäisen NBA-koripallon mestaruuden. Joukkue vei mestaruuden voitoin 4-0. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2007, kun mestaruus on voitettu suoraan neljässä ottelussa.
Golden Staten kanssa tänäkin vuonna finaaleissa ollut Cleveland Cavaliers hävisi finaalisarjan neljännen ottelun pistein 85-108. Clevelandin paras pistemies oli jälleen LeBron James, joka teki 23 pistettä. Eniten pisteitä ottelussa kuitenkin heitti Golden Staten Stephen Curry. Hänelle kirjattiin ottelusta 37 pistettä.
Golden State ja Cleveland olivat nyt neljättä kertaa peräkkäin vastakkain finaalisarjassa.

LeBron James taisteli kolme ottelua murtuneella nyrkillä

Clevelandin mahtipelaaja James pelasi kolme viimeistä finaalipeliä käsi murtuneena. James riehui ensimmäisestä ottelusta 51 pisteen korisaaliin, mutta sen jälkeen tahti hieman hiipui.
James rikkoi kätensä ensimmäisen pelin jatkoaikatappion jälkeen. Tappio harmitti häntä niin, että hän iski pukuhuoneessa nyrkillä liitutauluun. Magneettikuvasta kävi ilmi, että liitutaulu oli jykevämpää tekoa kuin romuluinen James.
– Päästin tunteet valloille ja jouduin sen seurauksena pelaamaan loput pelit murtuneella kädellä, James kertoi ratkaisevan neljännen pelin jälkeen.
– Näköjään minulla ei ole mitkään nyrkkeilijän kädet.
Avausottelun tappio oli Clevelandin kannalta ikävä. Golden State nousi varsinaisen peliajan lopulla tasoihin. Cavaliersin JR Smith sai vielä viime sekunneilla käsiinsä hyökkäyspään levypallon, mutta pompotteli pois korin alta kuvitellessaan Cavaliersin johtavan peliä.
Smith ja James kävivät tapauksesta kiivan sananvaihdon.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic